Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

SVETSKO PRVENSTVO Srbija ide po peto mesto, poznati finalisti

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Strahinja Rašović (Foto: Starsport)

Srbija će protiv Grčke da se bori za peto mesto na svetu, jer je u meču za utešni plasman bila bolja od Mađarske – 11:10. U finalu Svetskog prvenstva igraće Italija i Hrvatska.


LE: Na meču Fejenord – Roma, naša kladionica nudi kvotu 2.15 za igru ug 2P2+.


Iako bez Dušana Mandića, koga je napora poštedeo selektor Uroš Stevanović, Srbija je zaigrala znatno bolje nego u četvrtfinalu. Prvu četvrtinu je dobila rezultatom 5:2, ali su dojučerašnji svetski šampioni odgovorili serijom 3:0.

Imali su srpski vaterpolisti minimalnu prednost pred poslednju četvrtinu, a tada su poveli 11:8 i napravili iskorak ka pobedi. Mađari su smanjili na 11:10, imali i napad za izjednačenje, ali je Radoslav Filipović sjajno odbranio.

Golove za Srbiju postigli su Strahinja Rašović tri, Radomir Drašović dva, Sava Ranđelović, Petar Jakšić, Đorđe Vučinić, Nemanja Vico, Nikola Lukić, Đorđe Lazić po jedan

Prethodno je Grčka posle peteraca bila bolja od Crne Gore – 14:13 (10:10).

Italija je u duelu tipičnom za staru školu vaterpola savladala Španiju. Specijalisti za ovakve utakmice, “azuri” su bili bolji u ključnim trenucima.

Triler je viđen u drugom polufinalu. Hrvatska je posle izvođenja peteraca pobedil Francusku – 17:16. Polsle 32 minuta vaterpola bilo je 11:11. Kaz, čovek koji je izjednačio, bio je na kraju tragičar, jer jedini nije iskoristio peterac.

Za Francuze, koji su u četvrtfinalu izbacili Mađare, ovo je svakako izuzetan uspeh. Do sada nijednom na prvenstvima sveta nisu bili bolje plasirani od šestog mesta.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.