Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Tri potencijalna reprezentativca Srbije na NBA draftu! Jedan je sin legende Partizana

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Sve je spremno za najveću košarkašku pijacu. NBA je objavila prvi spisak igrača prijavljenih za NBA draft koji se u junu održava u Bruklinu.


LIGA KONFERENCIJE: Kvota naše kladionice na pobedu Lestera protiv Rome je 2.30. Meč počinje u 21:00.


Za 60 mesta koa znače ostvarenje snova prijavljeno je 283 igrača. Od tog broja njih 247 stižu sa koledža, a 36 su strani košarkaši. Među njima su i tri potencijalna reprezentativca Srbije.

NAJBOLJI MLADI IGRAČA ABA

Nikola Jovicč (Foto: Starsport)

Tu listu čine Nikola Jović, Mario Nakić i Saša Stefanović. Član Mege Nikola Jović je proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige i pred njim je lepa karijera. Mega je već poistala poznata po tome što praktično iz godine u godinu daje igrače u NBA, pa ni eventualni izbor Jovića ne bi bio iznenađenje.

Sin nekadašnje legende Partizana Ive Nakića, Mario, uskoro treba da napuni 21 godinu. Košarkom je počeo da se bavi u Zemunu, odakle je prešao u Partizan gde je postao član pionirske selekcije. Potom ga je put odveo u Madrid, gde je dres Reala nosio od 2015. do 2020. godine. Usledio je prelazak u Ostende, a sada je član Andore. Ima mogućnost da bira za koju reprezentaciju će da igra. Želja je, naravno, i Srbije. O tome je, nedavno, za MaxBet radio govorio Ivo Nakić…

SRBIJA U KRVI

Kad je Saša Stefanović u pitanju, radi se o momku rođenom u Sjedinjem Američkim Državama 1988. godine (Kraun Point, nedaleko od Čikaga), igrao je i za  Univerzitetsku selekcije ove zemlje, ali je istakao da bi se odazvao pozivu Srbije. Njegov deda Branko stigao je u SAD posle Drugog svetskog rata. Posle srednje škole u Kraun pointu gde je bio najbolji strelac u istoriji (1385 poena) prešao je u Pardju. Nedavno je poručio da bi voleo da igra za Srbiju.

Iako nisam rođen u Srbiji, jasno je da ona u mojoj krvi – nedavno je poručio Stefanović.

Mega će pored Jovića na NBA draftu da ima i centra Karla Matkovića i plejmejkera Malkolma Kazalona. ABA liga imaće još tri predstavnika – Luku Ščuku (Cedevita Olimpija), Lovru Gnjidića (Cibona) i Zvonimia Ivšića (Studentski centar).

PROČITAJTE JOŠ:

ISTINA JE NEGDE TAMO Iz Partizana o vesti da premiraju rivale Crvene zvezde

JOKIĆ: Nadam se da ću u Srbiju što pre

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.