Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

UTISCI POSLE PRVE ZVEZDINE PROVERE Kangva bi mogao da “opravda” svoje ime, rano je za Rišaira, Bakajoko ponovo diše

Darko Noveski

Objavljeno

,

Kings Kangva je ostavio sjajan utisak (Foto: FK Crvena zvezda)

Crvena zvezda je u prvoj kontrlnoj utakmici u Sloveniji pobedila Bravo 2:1 posle preokreta. Nije bilo to sjajno izdanje čete Dejana Stankovića, što je razumljivo jer je meč došao odmah posle prve faze priprema, pa su noge još teške, a ekipa tek počela da radi na novim taktičkim zamislima.


BELORUSIJA: Od 15 igraju Minsk – Belšina, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.58. 


Jedna utakmica je premali uzorak za neke veće utiske. Neki bi rekli i da se prvi mačići u vodu bacaju. Zato se još uvek nećemo baviti igrom Crvene zvezde protiv Brava, već samo pojedincima koji su ostavili pozitivan utisak.

KINGS KANGVA

Ime mu u prevodu znači kralj. Na promociji na “Marakani” se nasmejao i poručio da bi mogao da bude novi kralj Crvene zvezde. Protiv Brava je na teren kročio u 46. minutu i odmah pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje. Jedan od prvih poteza bio mu je prijem lopte i okret kojim je izbacio dva čuvara, a onda zamalo prebacio gol. Da je lopta ušla, bio bi to pogodak za TV špice.

Igrao je napred-nazad. Pokazao da je veoma brz i borben. Iako vezista, često se izvlačio na bok. Više je prilazio desnoj strani, pa je u vatru bacao Aksela Bakajoka. Ako se po jutru dan poznaje Kings Kangva bi mogao da bude ogromno pojačanje za četu Dejana Stankovića u novoj sezoni. Deluje da može da odgovori na poziciji  zadnjeg veznog sa ofanzivnijim zadacima od onih koje imaju Seku Sanogo ili Slavoljub Srnić kada su timu, da bi mogao da se uklopi zajedno sa Gelorom Kangom. Mada, da sačekamo, da se ekipi priključi i Gabonac.

Prvi utisci o Kingsu Kangvi su odlični.

Dva gola Živkovića protiv Brava (Foto: FK Crvena zvezda)

RIŠAIRO ŽIVKOVIĆ

Ušao je u 60. minutu i doneo je preokret. Rišairo Živković je malo po ulasku u igru postigao evrogol, a potom je u nadoknadi vremena posle duplog pasa sa Milanom Pavkovom pogodio za pobedu. Imao je još jednu šansu za het-trik, ali se nije snašao. Holanđanin je na ovom meču postigao više golova nego za celu prošlu sezonu u dresu Crvene zvezde (dao jedan gol u kupu).

Navijači mu ipak i dalje ne veruju, što je normalno. Rano je da Rišairo obriše sve loše iz prethodnih 12 meseci. Ipak, napravio je prvi korak ka rehabilitaciji i za njega će naredne tri utakmice protiv Domžala, Kopra i Zenita da budu veoma važne. Da dokaže da može, da ubedi Dejana Stankovića, Mitra Mrkelu i Zvezdana Terzića da Crvenoj zvezdi nije potreban još jedan napadač pored Ohija i Milana Pavkova. Zanimljivu izjavu posle meča o Rišairu dao je sam Dejan Stanković:

– Što se Živkovića tiče, prvi gol mnogo lep, drugi iz dobre akcije. Ako je to on, to je dobro za nas – poručio je Dejan Stanković.

AKSEL BAKAJOKO

Deluje da bi najveće “hvala” Aksel Bakajoko mogao da pošalje Milanu Gajiću. Francuz je po ko zna koji put za godinu i po dana bio otpisan, ali… Ostao je uz ekipu i zadužio opremu za pripreme u Sloveniji. Dejan Stanković mu je od 60. minuta dao šansu na desnom beku umesto Kristijana Pićinija.

Italijan je još jednom bio slab. Ne obećava. S druge strane Zvezda je po desnom beku bila mnogo opasnija kada je ušao Aksel Bakajoko. Uz pomoć Kingsa Kangve dobio je prostor da trči po desnom boku i dobija lopte. Previše je prilikom prodora i driblinga loptu prebacivao na levu nogu. Oslobađao se čuvara, ali mu je očigledno leva noga previše slaba, pa umesto centaršuta lopta je išla nazad Kangvi ili u sredinu. Brz je i jak, ako bi poradio na defanzivi i pre svega centaršutu mogao bi istisne iz tima Kristijana Pićinija. Aksel Bakajoko je prodisao, ali kao i kod Rišaira Živkovića sve je na njemu.

Aksel Bakajoko dobio šansu (Foto: FK Crvena zvezda)

Desni bek mora da brine “delije”, deluje da bi ta pozicija mogla da bude rak rana tima Dejana Stankovića. U Zvezdi veruju u Pićinija, a vremena da se to poverenje opravda je sve manje…

PROČITAJTE JOŠ:

OSTAJE U ITALIJI Posle Intera, još jedan gigant se uključio u borbu za Milenkovića

Obradović posle trilera ostao bez titule u Francuskoj

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.