Budimo u kontaktu

Kladionica

ZA KLADIOCE Sve važne informacije za utakmicu Roma – Fejenord

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Tami Ejbraham, najbolji strelac Rome (Foto: Beta/AP)

Prva sezona novoformiranog evropskog takmičenja došla je do kraja. Ostala je ona najbitnija, finalna utakmica, u kojoj će o trofeju odlučivati italijanska Roma i holandski Fejenord. Obe ekipe su bile jedni od favorita za osvajanje ovog takmičenja još od prvog kola. Stoga ne čudi činjenica da su grupnu fazu oba tima završila kao prvoplasirana.


SVE KVOTE ZA UTAKMICU ROMA – FEJENORD POGLEDAJTE OVDE.


Roma je bila u grupi sa Bodo/Glimtom, Zorjom i CSKA iz Sofije, završila je sa 13 osvojenih bodova i 18 datih uz 11 primljenih golova. Fejenord je bio u grupi sa Slavijom iz Praga, Union Berlinom i Makabijem iz Haife, osvojio je 14 bodova uz 11 datih i 6 primljenih golova.

Na početku nokaut faze, odnosno u šesnaestini finala, obe ekipe bile su slobodne kao prvoplasirane iz grupa. U osmini finala Roma je igrala protiv holandskog Vitesea. U prvoj utakmici u Holandiji pobedila je sa 1:0, a u revanšu u Rimu, Vitese je vodio sa 1:0 i imao produžetke da bi ih u tome sprečio Ejbraham u 91. minutu.

Rival u četvrtfinalu bio je stari poznanik iz grupe Bodo/Glimt. U prvoj utakmici u Norveškoj Bodo je nakon preokreta slavio sa 2:1 da bi u Rimu ,,Vučica’’ lagano slavila sa 4:0 uz het-trik Zaniola i izborila polufinale. A tamo ju je čekao engleski Lester. Prvi meč u Engleskoj završen je rezulatom 1:1. U revanšu Ejbraham je u 11. minutu pogodio za 1:0 i Roma je uspela da zadrži taj rezultat do kraja i čekira kartu za Tiranu.

Fejenord je nokaut fazu počeo dvomečom protiv našeg Partizana. U Beogradu je slavio sa 5:2 da bi u revanšu bilo 3:1. Sledeći protivnik bio je rival iz grupe, Slavija iz Praga. U prvom meču u Holandiji bilo je 3:3 nakon što je Sparta izjednačila u 95. minutu. U revanšu Fejenord je slavio sa 3:1 i tako izborio polufinale. Tamo ga je čekao francuski Marselj. U prvom meču Fejenord je pred svojim navijačima poveo sa 2:0 u prvih 20 minuta potom je Marsej izjednačio do poluvremena. Odmah na početku drugog poluvremena, u 46. minutu, Desers pogađa za novo vođstvo domaćina od 3:2, što je bio i krajnji rezultat meča. U revanšu u Francuskoj, Fejenord je uspeo da odoli Marselju i utakmica je završena rezultatom 0:0, pa se holandski tim plasirao u finale.

Ovo će Romi biti prvo finale još od finala Kupa UEFA 1991. godine i nova prilika da konačno osvoje svoj prvi evropski trofej. Fejenordu će ovo biti šansa da osvoje svoj novi evropski trofej, prvi još od 2002 godine kada su osvojili Kup UEFA. Nema šta, očekuje nas sigurno jedna odlična utakmica, a ako se kojim slučajem Murinjo i Slot odluče za malo ofanzivnije sastave, a s obzirom kakve napadačke arsenale poseduju ove dve ekipe, možda dobijemo i pravu rapsodiju, jednu kakva doliči prvom finalu ovog kupa.

Statistika

-Roma nije izgubila na 5 od poslednjih 6 utakmica

-Na 4 od poslednjih 5 utakmica Rome došla je igra NG

-Na 5 od poslednjih 6 utakmica Rome nije palo više od 2 gola

-Roma nije izgubila na poslednje 3 utakmice u LK

-Fejenord nije izgubio na 10 od poslednjih 11 utakmica

-Fejenord je dao najmanje 2 gola na 12 od poslednjih 15 utakmica

-Na 8 od poslednjih 10 utakmica Fejenorda došla je igra GG3+

-Fejenord nije izgubio ni na jednoj od prethodnih 12 utakmica u LK

-Fejenord je dao najmanje 2 gola na 10 od 12 utakmica u LK

-Fejenord je dao najmanje 3 gola na 5 od poslednjih 6 utakmica u LK

-Na 10 od 12 utakmica Fejenorda u LK došla je igra GG3+

-Na 5 od poslednjih 6 utakmica Fejenorda u LK došla je igra GG4+

Povređeni i suspendovani igrači (statistika igrača važi samo za LK)

Roma:

Pod znakom pitanja: Mihtarijan (10 utakmica, 0 golova, 2 asistencije)

Fejenord:

Povređeni: Baset (nije igrao LK ove sezone), golman Trost (nije igrao LK ove sezone)

Pod znakom pitanja: golman Bijlov (11 utakmica)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.