Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

ŽELJKO OBRADOVIĆ: U problemu smo, imamo četvoricu povređenih, jedan je lakše, ali ostali…

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Kraj leta ne prolazi idilično po crno-bele. Ni blizu toga. Partizan ima muku sa četvoricom povređenih igrača. To su Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Gregor Glas i Dante Egzum. Među njima četvoricom, samo je doskorašnji košarkaš Barselone lakše povređen. O stanju ostalih i o svemu što čeka ekipu u predvečerje sezone govorio je trener Željko Obradović.


Naša kladionica nudi kvotu 2.35 za pobedu Španije u finalu Evrobasketa protiv Francuske.


– U ovom trenutku imamo nekoliko igrača koji ne mogu da treniraju sa ekipom. Pričam o Avramoviću, Smailagiću, Egzumu i Glasu, plus Papapetruu koji će se priključiti u narednim danima, dobio je par dana odmora posle Evrobasketa. Situacija nije ni  – malo naivna, moramo da nastavimo da radimo i da se spremamo za ono što nas čeka. Idemo na turnir u Moskvi posle ozbiljnih timova, onda imamo nekoliko dana da sve još jednom pogledamo, analiziramo i da što spremniji budemo za ABA ligu i Evroligu – rekao je Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope za sada ne razmišlja o početku ABA lige zakazanom za 30. septembar i o Evroligi koja startuje sedam dana kasnije.

– I Aleksa i Alen i Glas imaju ozbiljne povrede i prvi period takmičarski neće biti sa nama. Koliko dugo? To ne mogu da kažem, doktori se bave prognozama, kada se vrate videćemo koliko će im vremena trebati. Egzum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporuka je da ne ide u Rusiju i da radi individualno.

U ovom trenutku, priprema ekipu za zgusnute utakmice, posle serije pripremnih.

– Takav je raspored, imaćemo posle toga nekoliko mečeva kod kuće, na raspored ne možeš da utičeš, jedini način da utičeš jeste na način na koji sam pokušao da objasnim igračima. To smo radili u Španiji, posle 48 sati, dan za danom, tako će biti u Moskvi, tako pokušavamo da se pripremimo. Reakcija posle meča je večernji trening ieventualno priprema sutradan, sve što treba da se uradi, treba u ovom periodu. Onda slede sitnice koje pokušavaš da promeniš pred svakog protivnika– rekao je Željko Obradović.

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.