Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ŽFK SPARTAK DOBIO EVRO LICENCU: Nemamo privilegije kao Zvezda i Partizan, mi moramo sami da se snalazimo!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izdala je licence za takmičenja u organizaciji UEFA za osam timova među kojima je i Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice.


EVROLIGA: Mogu li crno-beli do nove pobede u Madridu? Kvota kladionice MaxBet na trijumf Partizana protiv Reala je 3.20. Utakmica počinje u 20:45.


Svi ti klubovi ispunili su pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju za takmičenje u organizaciji UEFA: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski.

Administrativni direktor Ženskog fudbalskog kluba Spartak Bojan Arsić, zadužen za postupak licenciranja, izjavio je danas da je odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju UEFA za klub i Grad Suboticu od ogromnog značaja. Kazao je i da je to rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA.

Proces licenciranja je svake godine sve zahtevniji, obimniji i složeniji, ali smo se potrudili da budemo pozitivan primer kluba koji na sve zahteve procesa licenciranja odgovara u zadatom roku – naveo je Arsić, saopštio je klub.

Arsić smatra da klub zaslužuje veću podršku države posle 13 titula šampiona Srbije zaredom.

Hoću da verujem da će se odnos prema ženskom fudbalu i samom procesu licenciranja promeniti u FS Srbije i institucijama Srbije, jer fudbal u Evropi iz Srbije ne igraju samo muški fudbalski klubovi, već i ženski. Mi to činimo uspešno godinama unazad, dočekujemo velikane evropskog fudbala u Subotici poput, Bajerna iz Minhena, Atletiko Madrida, Volfsburga i još mnoge druge – istakao je Arsić.

On je podsetio da Vlada Srbije značajno pomaže proces licenciranja “večitim” rivalima u muškom fudbalu, sa ciljem da dobiju pravo učešća na evropskoj sceni.

Mi kao ženski fudbalski klub koji nema prilive od sponzora prolazimo proces licenciranja za učešće u Evropi, ali bez podrške – već sami, što verujem da će se promeniti u budućnosti, jer naše devojke ne zaslužuju diskriminaciju, već zaslužuju bolji status, veću podršku i pomoć na putu afirmacije ženskog sporta – poručio je Arsić.

Licence za takmičenje pod okriljem UEFA dobili su i klubovi iz muške konkurencije: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, Vojvodina, Voždovac, Radnički (Niš) i Napredak.

PREPORUČUJEMO:

NAJAVA BORBE DO KRAJA Partizan dobar u derbiju, kakav je inače… Bez gola već 355 minuta! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.