Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Mega odnela bodove iz Železnika, Cibona bolja od “studenata”

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Dok Balcerovski slavi, triju iz FMP-a nešto nije jasno (Foto: Starsport)

Košarkaši Mege pobedili su u meču 18. kola ABA lige ekipu FMP-a kao gosti rezultatom 79:86. Mora da se naglasi da su gosti vodili tokom cele utakimice, u jednom trenutku imali su i plus 16 na svom kontu, pa je trijumf Mege posle svega viđenog potpuno zaslužen.


ENGLESKA Derbi u nedelju od 14.30 dočekuje Birmingem, a kvota na keca u kladionici MaxBet je 2.40.


FMP je vodio samo na početku meča, bilo je 2:0 pa 4:0 i 4:2 i od tog trenutka pa do kraja u vođstvu je bila isključivo Mega. Ubedljivo su gosti odigrali prvu četvrtinu, ali se FMP donekle revanširao u drugom periodu i rezultatski vratio u meč. Ipak, Mega u trećem periodu pravi ponovo dvocifrenu razliku i u poslednju četvrtinu ulazi sam prednošću od 12 poena.

Poslednji, ali zakasneli trzaj FMP je napravio u poslednja tri minuta, kada je serijom od 9:0 stigao na svega četiri poena zaostatka, ali za nešto više nije bilo ni vremena, a ni snage, pa su bodovi, ponovićemo zasluženo, otišli na konto Mege.

I teresantno je da su i pored poraza dvojica najefikasnijih igrača ove utakmice iz redova FMP-a. Džons je postigao 21, a Radonjić 17 poena, ali nisu imali adekvatne saradnike. sa druge strane košarkaši Mege su nekako rasporedili poene, jer posle Simanića, koji je postigao 15 poena, Cerovina i Jović ubacili su po 11, a trio Balcerovski, Kočović, Matović po devet poena.

U drugom meču odigranom u subotu košarkaši Cibone pobedili su na svom parketu Studentski centar. Naizgled ubedljivo, ali tih krajnjih 15 poena nisu baš odraz onoga što se dešavalo tokom većeg dela utakmice.

Cibosi su tek u poslednjoj četvrtini prelomili meč. najveća prednost koju je jedna ekipa imala tokom prva tri perioda bilo je sedam poena (Cibona u trećoj četvrtini). Početkom poslednjeg perioda Zagrepčani su napravili seriju 11:0 koja je odlučila pobednika.

Cibonu je do pobede predvodio tandem Gegić i Vildoza koji su ubacili po 18 poena, dok su po 13 koševa za domaćine postigli Nakić i Ruvers. najefikasniji igrač meča bio je Kaamenjaš koji je ubacio 20 koševa i imao osam skokova, a jedini koji ga je pratio u njegovoj ekipi bio je Anmerikanac Neal sa 16 poena.

ABA liga, 18. kolo

Subota

Cibona – Studentski centar 90:75

FMP – Mega 79:86

Nedelja

17.00 Crvena zvezda – Mornar

19.00 Budućnost – Cedevita Olimpija

Petak

Krka – Partizan 63:79

Split – Igokea 89:77

Borac – Zadar 79:73 – produžetak

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.