Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Rojević saopštio spisak rukometaša za dvomeč sa Španijom i poručio: Ne putujemo sa belom zastavom

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Boris Rojević (Foto: Rukometni savez Srbije)

Muška seniorska reprezentacija Srbije ove nedelje započinje pripreme za dvomeč sa Španijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se igra u januaru 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.


NHL: Od 1 sat iza ponoći igraju Boston – Toronto, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.


Prvi meč na programu je u Lalin Areni u sredu 08. maja od 21 čas, dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije u novosadskoj Hali SPENS s početkom u 17 časova. U petak je zakazano okupljanje reprezentacije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u nedelju će ekipa otputovati u Porto gde će odraditi završne pripreme.

Novi selektor Srbije Boris Rojević za predstojeću akciju moći će da računa na 19 igrača. Na spisku se nalaze:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Andrej Trnavac

Pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Miljan Pušica, Marko Jevtić

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Darko Đukić, Aleksa Tufegdžić

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Miloš Orbović

Dragan Pešmalbek (Foto: Beta/AP)

Boris Rojević je svestan kvaliteta protivnika, kao i problema sa brojnim povredama koje su uticale na prekrajanje sastava njegovog tima. Ipak, na to gleda kao priliku za neka nova imena u drugačijim ulogama, kao i za početak najavljenog podmlađivanja reprezentacije.

STVARANJE TIMA ZA NAREDNE ČETIRI GODINE

Igramo sa reprezentacijom koja je svetski i evropski šampion, od poslednja tri šampionata Evrope dva su osvojili i to dovoljno govori o kvalitetu Španije. Najteži mogući protivnik, uz sve probleme sa kojima se suočavamo “u svom dvorištu”. Već sada znamo da mnogi važni igrači neće moći da nam pomognu, usled povreda nećemo moći da računamo na kapitena Marsenića, Nemanju Ilića, Marka Milosavljevića, Nikolu Zečevića, Vukašina Vorkapića, Dodića, Milića i tako dalje – rekao je Rojević i dodao:

Nažalost, spisak je dugačak i to su veliki problemi s obzirom na bazu igrača koju imamo, ali s druge strane, okupićemo neke mlade momke koji predstavljaju budućnost. Ušli smo u proces podmlađivanja i stvaranja tima za naredne četiri godine, te će oni dobiti priliku da steknu vredno iskustvo protiv jedne od tri najbolje selekcije na svetu!


ODLIČNA PROVERA U POLJSKOJ

Ipak, kao takmičar kakav jeste, trofejni srpski trener ističe da će od svakog igrača očekivati pozitivan stav, želju, hrabrost i stopostotnu motivaciju.

Ne idemo na crtu Špancima sa belom zastavom, borićemo se svih 60 minuta i pružiti 100 posto svojih mogućnosti. Svesni smo svih mana i vrlina, ali od onih koji budu na terenu očekujem da se bespogovorno bore, jer oni će biti ono najbolje što Srbija trenutno ima na raspolaganju. Biće to i dobra prilika za dokazivanje onima koji do sada nisu imali značajniju ulogu u reprezentaciji, a ovaj dvomeč daće nam i mnoge odgovore za budućnost. U Poljskoj smo odradili odličnu proveru, primorani smo da se prilagodimo trenutnoj situaciji i da u jako kratkom roku izvučemo maksimum – zaključio je selektor Rojević.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.