Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Sinančeviću zlato, Kolašincu srebro

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Armin Sinančević (Foto: Beta)

Srpski atletičar Armin Sinančević osvojio je večeras zlatnu, a Asmir Kolašinac srebrenu medalju u bacanju kugle, na Mediteranskim igrama u Alžiru.


Vimbldon: Naša kladionica nudi kvotu 1.95 za pobedu Đokovića nad Kecmanovićem, uz manje od 29 odigranih gemova.


Sinančević je u prvom pokušaju pokazao da je najozbiljniji kandidat za zlatnu medalju. Kugla je nakon prvog izbačaja završila na udaljenosti od 20,56 metara.

U svom narednom pokušaju, Armin je bacio kuglu do udaljenosti od 21,29 metara, što je i novi rekord Mediteranskih igara. Prethodni rekord držao je Španac Manuel Martines sa daljinom od 21,03 metara, a ovaj rekord je ostvaren pre više od 20 godina.

Ove igre su za mene prošle najbolje moguće. Ostvario sam rekord šampionata sa svojih 25 godina i mislim da sam ostvario veliki rezultat i srećan sam zbog toga. Sledeće takmičenje koje me očekuje je Evropsko prvenstvo u Minhenu i nadam se da ću se i tamo boriti za medalju – izjavio je Sinančević.

Asmir Kolašinac je iz serije u seriju povećavao dužinu izbačaja, pa je tako u prvoj seriji bacio 19,00 metara.

U svakoj narednoj seriji Asmir je bio sve bolji i u četvrtoj seriji bacio je kuglu do dužine 20,37 metara, koja mu je donela srebro.

Zadovoljan sam plasmanom. Rezultatski je moglo bolje, ali postojali su neki propusti od strane organizatora koji su se odrazili na moj nastup. Ovo je takmičenje gde je važno osvojiti medalju, ja sam osvojio srebro i na kraju sam ipak srećan – rekao je Kolašinac.

Bronzanu medalju je osvojio Egipćanin Mohamed Kalifu sa rezultatom od 20,35 metara.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.