Budimo u kontaktu

KATAR 2022

Bjeković: Dolazak Piksija je jedan od najboljih poteza u istoriji FSS

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Nenad Bjeković (Foto: Starsport)

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković izjavio je da je selektor Dragan Stojković najveće ime srpskog fudbala i da je njegov dolazak na klupu reprezentacije jedan od najboljih poteza u istoriji FSS-a.


BALTIČKI KUP: Od 15 igraju Letonija – Island, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Islanda 2.10.


Stojković je najveće ime srpskog fudbala i to je taj prirodni autoritet koji se ne stvara drekom i galamom, nego imenom i prezimenom. Na stranu kvalitet i podvizi tokom igračke karijere, igrači ga poštuju kao ljudsku veličinu i čoveka koji na najjednostavniji mogući način ume da im objasni najkomplikovanije stvari u fudbalu – rekao je Bjeković za sajt FSS-a, i dodao:

Piksijev dolazak na klupu reprezentacije je jedan od najboljih poteza u istoriji Fudbalskog saveza Srbije. U rekordnom roku je preporodio državni tim i vratio ga u vrh evropskog i svetskog fudbala. Često smo u društvu selektora najjačih fudbalskih sila i imponuje kada čujete da niko od njih ne želi Srbiju za protivnika na Svetskom prvenstvu.

FUDBALERI KAO PORODICA

Bjeković je, dan pošto je Srbija pobedila Bahrein u jedinoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Kataru, naveo da nikada u karijeri nije imao priliku da sarađuje sa ovako složnom i homogenom grupom kao što je trenutno reprezentacija Srbije.

Momci su zaista fantastični. Uvek nasmejani i vedro raspoloženi, drže se zajedno, podržavaju jedni druge i funkcionišu kao porodica – rekao je Bjeković.

On je kazao da je, posle pobede Srbije nad Portugalijom u Lisabonu i overe direktnog plasmana na Mundijal, rekao igračima da su vratili veru nacije u srpski reprezentativni fudbal, ali i da je uveren da to nije njihova poslednja reč.

Ova generacija je još u mlađim kategorijama naučila da razmišlja šampionski i zato me ne čude hrabre izjave igrača da će dogurati do završnice Mundijala. Očigledno je da Piksijev optimizam i energija deluju zarazno na celu ekipu – rekao je Bjeković i dodao:

– Sve je to normalno, ako ste u omladinskom uzrastu bili bolji od Brazila i osvojili Svetsko prvenstvo, zašto da se plašite bilo koga sada kada ste sazreli i izrasli u vanserijske fudbalere. Srbija mora da bude ponosna na svoju reprezentaciju. Budite strpljivi, ovi momci tek spremaju nove radosti i nova iznenađenja.

Fudbalska reprezentacija Srbije, posle jučerašnje pobede nad Bahreinom 5:1, danas popodne putuje iz Maname u Dohu. Izabranici selektora Dragana Stojkovića će takmičenje u Grupi G Svetskog prvenstva u Kataru početi 24. novembra utakmicom protiv Brazila. Četiri dana kasnije igraće protiv Kameruna, dok će u poslednjem kolu, 2. decembra, odmeriti snage sa Švajcarskom.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi čovek FIFA se obratio medijima: Danas se osećam kao Afrikanac, gej, osoba sa invaliditetom…

OPORAVAK PRI KRAJU Mitrović otkrio kada se vraća treninzima (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.