Budimo u kontaktu

Blog

NEKADA FIFA, A DANAS EA FC Ko su najbolje ocenjeni igrači iz Čempionšipa i Lige 1?

Engleski fudbal

Objavljeno

,

Fudbaleri Lestera imaju najbolje ocenjene igrače u Čempionšipu (Foto: Beta/AP)

Odmah na početku moram da vam kažem dve stvari – prva je da ćemo obraditi veoma zanimljivu i nešto drugačiju temu u odnosu na ono što se redovno navikli da čitate, a druga je informativnog tipa i doslovno sam je čuo nekoliko sati pre nego što ću uzeti ovo da pišem. Da, svi znate za čuvenu video igricu koja je svakako jedna od najpoznatijih sportskih simulacija koja se ikada pojavila na tržištu i svi znate da se ona zove FIFA. Ovoga puta ću morati da upotrebim prošlo vreme, da se ispravim i kažem da se ipak zvala tako.

Mnogi će se sasvim sigurno iznenaditi, ali ova igra se sada zove „EA Sports FC 24“, to je zvaničan naziv. Sada se osećam mnogo bolje kada sam vam ovo saopštio i mogu da pređem na konkretan uvod koji se usko tiče nastavka teksta. Ne znam za vas, ali ja prosto obožavam da gledam ocene igrača, pogotovo kada su u pitanju meni najbliži Englezi.

SAUTEMPTON – LESTER GG3+ SAMO GOLOVE VIDIM OVDE

Premijer ligu svi pratite i ocene ste manje ili više već videli, zbog toga ćemo se mi danas pozabaviti najbolje ocenjenim igračima iz drugog, odnosno trećeg ranga engleskog fudbala.

TOP 5 – ČEMPIONŠIP

Lista je mnogo prostija nego što mislite, doduše, jeste donekle zaista i realna ali nekako zvuči i izgleda monotono kada vam kažem da sva petorica najbolje ocenjenih fudbalera igra  za isti klub. Pogađajte dva puta koji je u pitanju? Naravno – Lester. Najviše zbog činjenice da, makar na papiru, zaista imaju najkvalitetniji sastav i neka od najzvučnijih imena, „Lisice“ potpuno dominiraju po ocenama u „EA FC“ video-igri, tako da ukoliko igrate sa ortakom i odlučite da birate klubove samo iz Čempionšipa, tim sa King Pauera eliminišite kao opciju, jer prosto neće biti potpuno fer, osim ukoliko ste dosta lošiji igrač od vašeg prijatelja (samo kažem).

Rikardo Pereira – 79

Portugalac ima preko 100 nastupa za „lisice“ i uz svog saigrača koji je sledeći deli najvišu ocenu. Ima 29 godina i iza sebe tri sezone sa Portom, dve u Francuskoj sa Nicom i čak pet sezona u Premijer ligi. Do 2019. je skupio i sedam nastupa za toliko jaku reprezentaciju kao što je Portugalija. U sezoni 2018/19 čak je pokupio nagradu za igrača sezone u klubu. Vrlo je jasna njegova visoka ocena.

Vilfred Ndidi – 79

Iako su ga mnogi videli u Premijer ligi i predviđali mu karijeru kakvu je imao npr. Kante, Ndidi već sedam sezona nosi dres Lestera. Etablirao se kao jedan od ključnih igrača iako ga je povreda malo unazadila u poslednje dve sezone. Ndidi je skupio čak 52 nastupa za Nigeriju i po meni je definitivno zasluženo ovde.

Možda ima prostora za sitnu dilemu ovde, ali ništa više od toga. Potpuno zasluženo na mestu broj jedan i dva tj. dele prvu poziciju.

Džejmi Vardi – 78

Pomalo i na staru slavu (više vidim Iheanaća ovde) ali niko ne može da ospori, Džejmi je prava legenda kluba i njemu duguju mnogo, kao i on njima između ostalog. Obostrana ljubav i ocena koja je sasvim prikladna. Džejmi je u padu što je sasvim normalno sa godinama, ali EA Sports je bio izdašan ovde, bar po meni.

Džejmi Vardi (Foto: Beta/AP)

A sada nam sledi čak osam igrača koji imaju ocenu 76, te zbog toga dele četvrto mesto. Od pomenute osmorice, samo dva fudbalera ne nastupaju za Lester. Apsolutna dominacija „lisica“.

Konor Koudi – 76

Kirnan Duzberi Hol – 76

Vut Fes – 76

Kristijan Fasnaht – 76 (Norič siti)

Keleči Iheanaćo – 76

Džejms Džastin – 76

Stefi Mavididi – 76

Kajl Voker-Piters – 76 (Sautempton)

FULAM – LUTON 1&0-3 BODOVI OSTAJU NA KREJVENU

Tu završavamo sa Čempionšipom i prelazimo na Ligu 1, u kojoj će se svi najbolje ocenjeni igrači „upasti u kalup“ ocena između 71 i 70. Imam i ovde nekih sitnih zamerki, ali sve u svemu, može se reći da je dosta realno stanje stvari i da ništa nije previse „napumpano“ ili isuviše potcenjeno. Pa da počnemo.

Džonson Klark-Heris (Piterboro) – 71

Ono što je ironija je da je ovaj čovek rođen u Lesteru, ali bilo bi previše da dominiraju i na ovoj listi iako nisu u ovoj ligi.

Nakon što je eksplodirao u Bristol Roversu, Klark-Heris zaista ostavlja dubok trag u poslednje tri sezone u Piterboru. Od te tri sezone dve je igrao u Ligi 1 i u obe bio prvi strelac lige i u idealnoj postavi lige. U svom CV-ju ima čak tri promocije sa tri različita kluba. Svaki put kada vidite njegovo ime u ovoj ligi budite sigurni da je glavni konkurent za zlatnu kopačku. Potpuno zaslužena ocena.

Kalum Stajls (Barnsli) – 71

Prošle godine je bio na pozajmici u Milvolu, a možda ga najbolje znate po tome što je igrao za Mađarsku nedavno protiv naše reprezentacije u kvalifikacijama za EURO. Da, igrao je prvu postavu za Mađare, a igra u trećoj ligi. Nije se primetilo na utakmici. Inače, preko dede i babe mogao je da bira Ukrajina ili Mađarska.

Kalum Stajls u dresu Mađarske (Foto: Starsport)

Ima 23 godine i mnogo, mnogo prostora za napredak, pa recite koliko je sjajan posao Barnslija koji ga je pokupio za pola miliona iz Berija. Momak je inače prošao Barnlijevu akademiju.

To bi bilo to od broja 71, sada prelazimo na jedan niži i ocenu koju „deli“ čak sedam igrača.

Rikardo Santos (Bolton Vonderers) – 70

Kolbi Bišop (Portsmut) – 70

Soni Bredli (Derbi Kaunti) – 70

Ejran Kešin (Derbi Kaunti) – 70

Eron Kolins (Bristol Rovers) – 70

Džordž Dobson (Čarlton) – 70

Majkl Hektor (Čarlton) – 70

Definitivno je mnogo veća konkurencija što se klubova tiče, u odnosu na Čempionšip. Nekako je i logično da kada imate ovako ujednačeno prvenstvo, a pritom i nije najelitniji rang, ocene igrača budu u skladu sa tim.

Mene je iznenadilo što Aron Kolins možda nema višu ocenu od igrača sa kojima je ravan po EA Sportsu budući da je bio igrač sezone u ovoj ligi i da je prvi igrač u Engleskoj prošle sezone koji je dostigao dabl-dabl. Soni Bredli je došao u Derbi Kaunti iz Lutona sa kojim je izborio promociju i bio zamenik kapitena, a ima ocenu kao saigrač Kešin koji je se tek probio na scenu. Isto važi i za Majkla Hektora koji se iz Fulama spustio u Čarlton i koji je dokazan EFL igrač.

TOTENHEM – ŠEFILD JUNAJTED 1&2-3 SIGURNA POBEDA

Ne znam u kojoj meri i da li uopšte igrate video-igre? Moram iskreno priznati ja FIFU (poslednji put da je tako nazivam) nisam mnogo igrao jer sam uvek igrao PES-ove. Fudbal Menadžer je priča za sebe i ne bih je uvodio u ovu temu.

Da li se usaglašavate sa gore navedenim listama, zanima me i šta biste promenili ukoliko to nije slučaj?

Vraćaju nam se prvenstva, vraća se klupski fudbal, do sledećeg čitanja uživajte!

Dulle Varney

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.