Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

ISTINA NA VIDELU “Packa” kapitena je putokaz za napredak Zvezde! Potrebni su pobednici… Nije sve samo u novcu

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Crvene zvezde posle poraza od Lajpciga (Foto: Starsport)

Kapiten je bio iskren. Neko će reći, što na um, to na drum, ali lociranje problema je najvažnije, ako se želi pomak Crvene zvezde u rezultatima, pogotovo u Evropi. U leto 2021. godine, kada je postalo izvesno da će štoper sa austrijskim pasošem, nemačkog mentaliteta i u najboljim igračkim godinama, doći u klub koji voli izgledalo je kao ostvarenje nekakvog lepog sna.


LIGA EVROPE: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Rendžersa protiv praške Sparte je 1.98. Početak meča je zakazan za 21.00.


Mnogi su smatraju da od Aleksandra Dragovića kompletniji igrač nikada nije nastupao za crveno-bele. Ako se na to kao šlag na tortu doda činjenica da ga je pre svega vodila ljubav prema klubu sa “Marakane”, onda njegov dolazak još više dobija na značaju.

SLUŠAO JE SAMO SRCE

Svim srcem je želeo da stavi celog sebe u službu Zvezde i žargonski rečeno “pogine” za svaku loptu, svaki gol, svaku akciju i baš na svakoj utakmici. Mogao je u Dinamu iz Moskve ili Trabzonu da dobije tri puta veći novac, ali je izazov imao da ispuni karijeru sa klubom za koga navija.

Kao pravi kapiten, iako to nije bio formalno, osobinama istinskog lidera vukao je tim i kad nije išlo. Često je bivao najbolji pojedinac na terenu, ali baš ništa mu to nije značilo ako bi pobeda izostala. Pre godinu dana poželeo je i da ode, ali mu je jasno rečeno da je on Zvezdi neophodan za Ligu šampiona.

Pitanje je da li su oni koji su uspeli da ga zaustave u tom trenutku bili svesni koliko Dragović zaista znači Zvezdi, pošto joj je kao hleb potreban baš ovakav fudbaler.

ISTINA JE SUROVA I BOLI

I da ništa nije izgovorio, njegov izraz lica posle poraza od Lajpciga, rekao je dovoljno. Odavao je nemoć, frustraciju, bes, ljutnju i sve ono što proističe iz čoveka kad se oseća inferiorno. Da ne bi bilo nedoumica, jasno i glasno opisao je šta misli o igri svog tima.

– Mi samo pričamo o nama, ali ako igramo ovako gubićemo i dalje. Moramo da se dignemo, ako hoćemo da uzmemo neki bod u Ligi šampiona. Moramo više da se trudimo, da napredujemo, mora svaki igrač da bude sto odsto bolji. Videlo se prvo poluvreme, tako ne može da se igra Liga šampiona. Moramo da se trudimo, mi smo zasluženo izgubili, ako mene pitate – rekao je u očaju Dragović.

U suštini, on je bio jedini koji je na ovaj način reagovao. Svi ostali su se držali toga da je prvo poluvreme bilo loše, ali drugo dobro, da je moglo možda do boda i slično.

POTREBNI SU POBEDNICI

Poslednji je trenutak da shvate da imaju ozbiljan problem. Ako nastave da ponavljaju kako im je falilo malo sreće, kako je drugo poluvreme bilo bolje, kako je neki igrač za dlaku promašio šansu ili za centimetar u ofsajdu, stvarno se ništa neće promeniti.

Guraće alibi priču do trenutka dok i matematički ne bude izgubljeno to famozno treće mesto i plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Fali mentalitet pobednika, iskustvo igranja na najvišem nivou i to uspešno.

Nešto pojedinci treba da nauče za svoju i dobrobit Crvene zvezde. Nije još kasno, da posle pauze izgledaju mnogo bolje, da pokažu da zaslužuju podršku ili su limitirani i loše selektirani za visoke ambicije.

2 Komentara

2 Comments

  1. Sladajac

    09.11.2023. at 17:13

    Dragović prvo treba da pođe od sebe,ostalo samo ime u ovoj našoj ligi ima 4-5 štopera boljih od njega,spor nema skok igru ,zreo za penziju…

    • Dušan Bursać

      12.11.2023. at 14:03

      Ajd’nam napiši kojih je to 4-5 štopera u našoj ligi, koji su bolji od Draga?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.