Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

DEBITANT Samardžić se prvi put oglasio posle odluke da igra za “orlove”… Pisao je na nemačkom, a kraj je efektan – na srpskom

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Lazar Samardžić na treningu naše reprezentacije (Foto: Starsport)

Velika stvar po srpski fudbal je angažovanje Lazara Samardžića (21). Prošao je kroz sve mlađe selekcije nemačkog reprezentativnog fudbala, igrao je za Hertu i Lajpcig, a od 2021. je u Udinezeu. Sa članom Serije A je potpisao petogodišnji ugovor.


KOŠARKA, EVROKUP: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Breše od bar deset poena razlike nad Cedevita Olimpijom (H1 9,5) je 1.88. Meč u Italiji počinje u 20:30.


Radi se o odličnom ofanzivnom vezisti. Ove sezone je za Udineze odigrao 28 mečeva u Seriiji A i Kupu Italije, postogao je četiri gola i zabeležio tri asistencije.

Nedavno je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uspeo da dobije “da”. Bio je Lazar jedan od onih koji je bio i u planovima Nemaca. Sada se Samardžić prvi put oglasio od odluke da ponese dres “orlova”.

S obzirom na činjenicu da je rođen u Berlinu, ne treba da čudi što je na Instagramu pisao na nemačkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Samardžić (@lakisamar10)

– Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno o mojoj sportskoj budućnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za @fudbalskisavezsrbije, a time i za domovinu svojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni na imenovanje, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuća. Moj cilj je i ostaje Evropsko prvenstvo 2024. Pokazana mi je jasna perspektiva i osećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom!

Obratio se i doskorašnjim saigračima u reprezentaciji Nemačke, kao i treneru U21.

– Uvek mi je bila čast da budem deo juniorskog tima Nemačke i hvala vam na vremenu koje sam mogao da doživim u različitim timovima. Veliko hvala i poštovanje posebno Antoniju Di Salvi na poverenju – naravno da ću držati palčeve za momke.

Potom je dodao:

– Sada je vreme da se ostvari veliki san.

Na kraju je napisao na srpskom:

– Majko, Srbija zove

PROČITAJTE JOŠ:

SAOPŠTENJE “DELIJA”: Da nas ne pojede negativno što kruži oko Zvezde i tribine! Svi na stadion, nije važno da li je prekoputa Mančester ili Mladost!

TOP 5 UTISAKA Italijan traži otkaz, Mitar zaslužio crveni, ali… Zapamtite jedno ime

1 komentar

1 komentar

  1. Kartonka za vanka

    21.03.2023. at 14:30

    Dete,neka ti je sa srećom!Da budete prvaci Evrope!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.