Budimo u kontaktu

ENGLESKA

DIREKTOR JUNAJTEDA: Spalili smo milijardu funti!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Fudbaleri Mančester junajteda (Foto: Beta/AP)

Kad su dolasci igrača u pitanju nije dovoljno samo da imaš novac. To je samo preduslov. U Mančester junajtedu novac nije problem, ali izgleda da je sve drugo diskutabilno. Ričard Arnold, jedan od izvršnih direktora Junajteda kada je u ptanju sportska politika, tajno je snimljen kako uz pivo negativo priča o poslovnoj politici kluba…


EVROPSKO PRVENSTVO ZA FUDBALERE DO 19 GODINA: Kvota naše kladionice na pobedu Srbije protiv Izraela je 2.00. Meč počinje u 17:30.


Otvoreno je rekao da je politika Junajteda poslednjih godina bila čist promašaj i da je klub potrošio milijardu funti, a da se to ne primećuje na igračkom kadru. I u pravu je čovek.

POTROŠILI VIŠE NEGO BILO KO U EVROPI

Potrošili smo milijardu funti na igrače. Potrošili smo više nego bilo ko u Evropi. Nisam srećan s tim gde se nalazimo. Nije mi lako, brine me kako ćemo u budućnosti. Spalili smo gomilu je**nog novca – poručio je Arnold.

Potom je dodao:

– Ne možete da izađete na naš trening i pokažete gde je otišao taj novac. Istorijski smo loše trošili novac. Nisam ja tu da branim porodicu Glejter, oni moraju da odgovaraju sami za sebe. Za ovo leto imamo osiguran novac koji ljudi u klubu žele. Za buduća ulaganja moraćemo da pronađemo investitore.

NIJE VAŽNO KOLIKO ĆE DA KOŠTA DE JONG

Freni de Jong je na meti “crvenih đavola” (Foto: Beta/AP)

To što su “spalili” milijardu funti na loša ulaganja u igrački kadar, ne znači da klub sa Old Traforda želi da promeni politiku dovođenja igrača. I sada je Junajted spreman da mnogo troši. Primer je Frenki de Jong za čiji  transfer iz Barselone Mančester mora, kako se procenuje, da izdvoji od 70 do 100 miliona evra.

– Moram da uradimo ono što je najbolje za klub, a to znači da moram hitno da pronađem izvor novog novca kako bismo mogli da izgradimo novi stadion. Novac ili pozajmite ili ga neko uloži u klub, nema trećeg. Taj novac mora da dođe na neki način.

O Frenkiju de Jongu:

– Kod dovođenja igrača novac nije problem. Trener želi De Jonga i radi na tome da ga dovede. Frenki je sjajan igrač. Hoće li koštati 100 ili 200 milina evra, ne znam. Bitno je samo da ga konačno dovedemo.

PROČITAJTE JOŠ:

DEMOLIRANJE Ubedljiva pobeda Kolorada u finalu, sevale pesnice u završnici (VIDEO)

ŽIVELA SRBIJA! Košarkaš Voriorsa slavio titulu sa Bjelicom, pa se patosirao (VIDEO+FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.