Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

KAO IZ VICA Bili Bosanac, Hrvat i Srbin… Oni su među najvećim promašajima Reala svih vremena!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Stadion "Santijago Bernabeu" (Foto: Beta/AP)

Mnogi vicevi počinju sa “Bili Bosanac, Hrcat i Srbin”… Ovo nije vic, ovo je surova istina. Bar kada je portal Goal u pitanju.


ŠPANIJA, FINALE ACB LIGE: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Reala protiv Barselone je 1.60. Meč u Madridu počinje u 18:00.


Našli su se na “pogrešnoj strani” lopte.

“VELIKA TROJKA”

Ovaj portal napravio je spisak igrača koji su među najvećim promašajima Real Madrida. Na toj listi su Bosanac Elvir Baljić, Hrvat Robert Prosinečki i Srbin Luka Jović.

Luka Jović (Foto: Beta/AP)

Nisu, doduše, usamljeni, u društvu su sa Nikolasom Anelkom (došao iz Arsenala za 34,5 miliona evra), Dnilo (Porto – 31,5 miliona), Kaka (MIlano – 65 miliona), Eden Azar (Čelsi – 120 miliona evra)…

Evo šta je Goal napisao za Baljića, Prosinečkog i Jovića.

MNOGO PLATILI, MALO DOBILI

Elvir Baljić (stigao iz Fenerbahčea 1999. godine za 26 miliona evra): Džon Tošak je bio impresioniran Bosancem dok je radio u Turskoj i nagovorio je Madriđane da plate šokantno visoku cenu za napadača. Baljićevom nadnju da će da ostavi trag u Španiji nije pomogla povreda kolena koju je dobio brzo po dolasku. I kada je bio spreman nije izgledao kao da pripada najvišem igračkom nivou, pa je posle samo jedne sezone i jednog gola u La Ligi vraćen u Fenerbahče, na pozajmicu.

Robert Prosinečki (stigao iz Crvene zvezde 1991. godine, za 15 miliona evra): Velike stvari očekivale su se od jednog od najfinijih talenata koji su ikada stigli s Balkana, darovitog veznog igrača koji je upravo pomogao Crvenoj zvezdi da osvoji evropski kup. Vrhunac trogodišnje karijere i Madridu bio je njegov gol Barseloni u El Klasiku, ali na to bacio senku njegov potpis za Katalonce 1995. To što se i tamo nije dokazao bila je mala uteha frustrirani navijačima.

Luka Jović (stigao iz Ajntraht 2019. godine za 66 miliona evra): U sezoni 2018/19 izgledao je kao velika napadačka zvezda Evrfope. Za Ajntraht je postigao 10 golova u 14 utakmica Lige Evrope i impresivan je bio u Bundesligi. To je uverilo Real Madrid da plati preterani inos za igrača koji je bio na pozalmici u Ajntrahtu, iz Benfike, što je rezultiralo dvostrukim transferom za Jovia koji je potpisao za nemački klub pre nego što je sledećeg dana potpisao za Real. Jović nije dokazao da se isplatio, a Srbin je sad na pragu prelaska u Fjorentiu posle samo tri gola u 51 utakmici za Real.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrušev govorio o budućim planovima i iznenadio odgovorom za koji klub bi više voleo da igra, Zvezdu ili Partizan

Evroliga i ne zna šta je čeka!

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.