Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

DRAKONSKE KAZNE Zbog incidenta na utakmici sa Smederevom, treneru Meševa 12 mečeva suspenzije!

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Meševa, osvajači Kupa FS RIS / Foto: FK Meševo / Instagram, printskrin

Protekle srede odigrane su utakmice pretkola Kupa Srbije, a neke od njih bile su tema i za disciplinske organe Fudbalskog saveza. Duel između Meševa i Smedereva nije odigran do kraja zbog incidenta sredinom drugog poluvremena.


SUPERLIGA SRBIJE: Kvota kladionice MaxBet na igru ug 3+ za utakmicu Partizan – Radnik je 1.90. Početak meča je zakazan za 19.35.


Stigla je i reakcija nadležnih organa. Naime, meč između Meševa, člana Srpske lige Istok i prvoligaša Smedereva, neslavno je završen u 63. minutu. Pri vođstvu gostiju (2:0) došlo je do incidenta i prekida, a Disciplinska i Etička komisija FS Srbije, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, stavila je tačku na ceo slučaj.

Kako prenosi Sportski žurnal, Milan Nikolić, šef stručnog štaba Meševa, označen je kao glavni inicijator incidenta, pa je kažnjen sa 12 utakmica zabrane vršenja dužnosti, a u kasu FSS treba da uplati i 100.000 dinara.

Drakonska kazna treneru domaćih izrečena je zbog nesportskog i nasilnog ponašanja prema glavnom sudiji na utakmici, Dušanu Beliću. Kako je naglašeno, prvo ga je vređao, a potom ga povlačio za rukav i štipao u predelu nadlaktice. To praktično znači da je za trenera Meševa jesenja sezona već završena, a propustiće i prva dva kola prolećne polusezone.

– Žao mi je i neprijatno za sve što se dogodilo. Ne mogu, ipak, da se otmem utisku da se verovalo samo iskazu sudije. Za prekid nije bilo razloga. Dobio sam crveni karton jer sam glasno komentarisao grubu grešku sudije. Kad je to čuo, prekinuo je utakmicu. Iza toga je nastao veliki metež, bilo ko je mogao da ga uštine iz gužve, ali naciljao je mene. Neka mu to služi na čast, a kaznu ću sportski podneti, uz saznanje da je plod velike sudijske nepravde – izjavio je za Sportski žurnal trener Meševa.

Kaženjen je i Jovan Zogović, najbolji strelac Meševa, osvajača Kupa FS RIS. On je pre prekida dobio crveni karton zbog udaranja laktom jednog igrača Smedereva, zbog čega neće biti u protokolu na četiri naredne utakmice.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.