Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

FORMULA 1 Ništa novo, Ferstapen slavio i u Meksiku… Katastrofa Pereza pred domaćom publikom

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Maks Ferstapen posle pobede u Meksiku (Foto: Beta/AP)

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Meksika i ostvario rekordnu 16. pobedu u sezoni.


Meksiko: na meču Klub Tihuana – Atlaa, naša kladionica nudu kvotu 3.15 za igru ug 1P2+.


Trostruki uzastopni svetski šampion Verstapen ostvario je 51. pobedu u karijeri, i postavio je novi rekord od 16 pobeda.

On je dobro počeo trku, na startu je pretekao vozača Ferarija Šarla Leklera koji je bio na pol poziciji i bez problema je ostvario petu pobedu u Meksiku.

Drugo mesto zauzeo je sedmostruki svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je osvojio i bod za najbrži krug trke, a treći je bio Lekler.

Četvrto mesto zauzeo je Karlos Sainc iz Ferarija, peti je bio Lando Noris iz Meklarena, a šesti Džordž Rasel iz Mercedesa.

Sedmo mesto zauzeo je vozač Alfa Taurija Danijel Rikardo, osmi je bio Oskar Pjastri iz Meklarena, deveti Aleksandar Albon iz Vilijamsa, a 10. mesto zauzeo je Esteban Okon iz Alpina.

Trka je u 35. krugu bila prekinuta na 20-ak minuta, nakon što je vozač Hasa Kevin Magnusen izleteo sa staze.

Ferstapen je dobro krenuo sa treće pozicije, probio se između dva Ferarija, Leklera i Sainca i preuzeo prvo mesto. Vozač Red Bula Serhio Peres je takođe dobro krenuo i sustigao je Leklera, sa kojim se ubrzo sudario u prvoj krivini. On je otišao u boks i zbog velikog oštećenja na bolidu završio je trku već na početku na domaćoj stazi.

Naredna trka vozi se 5. novembra u Sao Paolu u Brazilu.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.