Budimo u kontaktu

Formula 1

Formula jedan ostaje u Belgiji

Darko Noveski

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Trka za Veliku nagradu Belgije na kultnoj stazi Spa Frankoršan ostaće u kalendaru Formule 1 do 2025, objavili su organizatori posle jednogodišnjeg produžetka saradnje.


KVALIFIKACIJE ZA EP: Od 20:45 igraju Portugalija – Slovačka, a u kladionici MaxBet je kvota na igru NG 1.55.


Staza Spa Frankoršan, veoma popularna među vozačima i navijačima, najduža je staza u Formuli 1 i nalazi se u kalendaru od prvog svetskog šampionata 1950. godine. Na ovoj stazi je do sada održano 56 trka Formule 1.

Spa je sinonim za Formulu 1 jer je to jedna od staza iz naše prve sezone i omiljena je kod navijača i vozača, tako da mi je drago što produžavamo naše partnerstvo do 2025 – rekao je prvi čovek Formule 1 Stefano Domenikali.

Ovogodišnjoj Velikoj nagradi Belgije prisustvovalo je 380.000 ljudi, što je povećanje od 20.000 u odnosu na izdanje iz 2022. Aktuelni šampion Maks Verstapen, koji je pobedio u ovogodišnjoj trci, nazvao je Spa Frankoršan svojom omiljenom stazom u Formuli 1.

Ono što je često izazivalo zabrinutost na ovoj stazi je bezbednost, posebno kada pada kiša i vidljivost je veoma loša.

Nekoliko dana pred ovogodišnju trku Formule 1, mladi Holanđanin Dilano vant Hof je poginuo tokom trke u okviru Regionalnog evropskog šampionata Formule. Četiri godine ranije, stradao je i Francuz Antoan Iber na trci Formule 2.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.