Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

KAO VINO Stamenković za MBS: Mislim da imam 20 godina! Neću da gledam derbi, to je postao prijateljski meč otkako su se zajedno vraćali avionom

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Saša Stamenković (Foto: Starsport)

Sa 39 godina i dva meseca, Saša Stamenković je jedan od najstarijih igrača u Superligi. Ipak, za čuvara mreže lučanske Mladosti je to samo statistički podatak. Kao vino je, što stariji, to bolji. Ove sezone je branio u svim superligaškim utakmicama i nije propustio ni minut, a na čak 11 mečeva je uspeh da sačuva svoju mrežu.


LA LIGA: Od 18:30 igraju Granada – Sosijedad, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.93.


Poslednji put je rampu spustio u petak kada su Lučanci na svom stadionu pobedili Čukarički sa 1:0. Tako su se revanširali “brđanima” za poraz pred odlazak na zimsku pauzu (3:0). Jedini stariji u Superligi je kapiten Mladosti Ivan Milošević, koji je dva meseca stariji od Stamenkovića. Sve to je bio povod da pozovemo nekadašnjeg čuvara mreže Crvene zvezde, kragujevačkog Radničkog, Nefčija, Sabaha, Aktobea….

EKIPA DOPRINELA DOBRIM ODBRANAMA

Odakle vam energija i do kada ćete da branite?

Planiram da branim sve dok me zdravlje služi, dok se budem osećao dobro i dok budem davao doprinos ekipi. Mojih 11 mečeva bez primljenog gola je zasluga ekipe. To je zbog toga što je ekipa dobra, a ne zato što sam ja dobar. Starost se ne meri po broju godina, već po jačini duha. Osećam se kao da imam 20 godina i da sam na poletku karijere. Voleo bih da Milošević i ja igramo što duže. Jedan je od najboljih štopera sa kojima sam igrao u karijeri – rekao je Stamenković za MaxBet Sport. 

U završnici meča sa Čukaričkim ste odbranili šut Milanu Pavkovu. Da li je bilo teško da ga pročitate?

Baš mi je drago da sam igrao protiv Pavkova. Upoznali smo se pre dve godine, bili smo zajedno na pripremama. On je bio u Zvezdu, a ja u Aktobeu. Fenomenalan je momak, pogodio je prečku, a potom sam mu odbranio dobar šut. Nije bilo teško, jer sam video da mu je lopta na slabijoj levoj nozi i nije imao mnogo izbora. Imao sam sreće da sam bio dobro postavljen.

Stamenković na utakmici protiv Crvene zvezde (Foto: Starsport)

Mladost nema poraz ovog proleća. Da li sada razmišljate o Evropi?

Nismo primili gol iz igre ovog proleća, jedini gol je penal protiv Vojvodine. Primaran cilj velikog šefa Neška Magije (Nenad Milovanović prim. aut) je plasman u plej-of, jer to teoretski još nismo ostvarili. Ako to budemo ostvarili onda je sledeći cilj da napadnemo Evropu. Po organizaciji kluba, i igračkom kadru zaslužujemo da se borimo za Evropu. Momci sa kojima treniram imaju mnogo veći potencijal od ovih rezultata koje beležimo. Dosta je iskusnih igrača, tako da o čemu god da pričamo to neće da utiče na utakmicu. Dva dana pred meč sa Čukaričkim Nikoli Andriću se rodila ćerka i bilo je pitanje da li da slavimo ili da se posvetimo utakmici. Mi smo slavili i tako pokazali karakter, jer smo potom pobedili. Pobedu posvećujemo njegovoj ćerki.

SREMČEVIĆA SAVETOVAO DA IDE U ZVEZDU

Jesenji deo ste završili sa tri poraza. Kao da je zimska pauza došla u pravo vreme?

Mladost poseduje jednu dobru i jednu lošu osobinu. Dobra je što može da pobedi svakoga, ali može i da izgubi od svakoga ako nema dobar prostup. Dobro smo odradili pripreme na Kipru i sada ubrajamo plodove toga. Nije nam bio potreban period adaptacije, već smo radili sa trenerom Tomislavom Sivićem, koji ima dobar pristup. Kada se to sve spoji onda daje dobar rezultat.

Uroš Sremčević je iz Lučana došao u Crvenu zvezdu. Da li je tražio neki savet od vas?

Za njegov odlazak smo najzaslužniji mi stariji igrači, bavili smo se njime i preneli mu naše iskustvo. Savetovao sam ga da ide u Zvezdu, a ne u inostranstvo i nije pogrešio. Sada samo treba da nastavi da radi. Ne sekiram se za njega, dobro smo ga iskalili. Jedina zamerka je što nije došao u Lučane da nas počasti, ali mislim da neće to da zaboravi.

Mladost je odlična sredina za razvoj mladih igrača. Stasava li možda sada neki novi Sremčević ili Đorđe Gordić?

Prioritet kluba je da se osloni na afirmaciju mladih ugrača i uspevamo u tome. Posle Gordića i Nikole Jojića sada smo prodali Sremčevića. Fudbalska javnost će tek da čuje za Marka Veličkovića, Jovana Ćirića, braću Žunić i golmana Željka Samčevića, koji nije imao sreće jer je prošle godine imao tešku povredu ruke i nadam se da će da se vrati u tim.

O TITULI ODLUČUJE MEČ U LUČANIMA

Šta očekujete od “večitog derbija”, može li on da bude prekretnica sezone?

Već sam rekao da neću da gledam derbi. Sve je izgubilo draž kada su se ekipe s Kipra vratile istim avionom i to je sada za mene prijateljska utakmica. Kada sam igrao u Zvezdi to nije moglo da se desi. Titulu će da odluči sledeće kolo kada u Lučanima budu igrali Mladost i Partizan. Ova grupa momaka sa kojima treniram može da uradi nešto veliko, a to je da reši pitanje šampiona Srbije. Danas dajem prednost Zvezdi zbog podrške sa tribina.

Koji igrač bi mogao da odluči derbi?

Dva igrača koja mogu da reše derbi su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić. Kod Partizana je najopasniji Mateus Saldanja – zaključio je Saša Stamenković.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.