Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Igra Kampaco, protiv Bajerna su padali rekordi, ali… Zvezda mora da bude oprezna u Minhenu

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Za Crvenu zvezdu praktično više ne postoji “sutra”. Sve je “danas”. Od tog “danas” zavisi. Popravnog, posle poraza od Albe u Beogradu, praktično da više nema. Crveno-beli večeras u Minhenu igraju sa ciljem da produže nadu u plasman u Top 8.


EVROLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Crvene zvezde protiv Bajerna je 2.20. Meč u Minhenu počinje u 19:00.


Reče trener Duško Ivanović da je pred igračima devet utakmica, devet finala. Prvo “finale” je Bajern. Biće to duel ekipa koje  u poslednjih pet kola imaju po jednu pobedu i četiri poraza. Ne cvetaju im ruže, ali u Zvezdinom vrtu od večeras mora da stigne “proleće”…

SAMO JEDAN TRIJUMF U MINHENU

U poslednjem okršaju ovih ekipa u Minhenu Bajern je bio ubedljiv – 82:57. Taj poraz mora da pozove na oprez, iako su crveno-beli taj meč odigrali bez dva najznačajnija defanzivca Lazića i Holinsa. Ni sada Lazić, zbog povrede leđa, neće da bude u sastavu za meč sa Bavarcima.

Prvi meč za Zvezdu u Evroligi odigraće Fakundo Kampaco i nema nikakve dileme da će Kampaco da donese ogroman kvalitet i energiju timu. Aduti su i Luka Vildoza, Nemanja Nedović, Luka Mitrović, Filip Petrušev… Imaju Beograđani čime da priprete domaćinu.

Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)

Ukupan skor je na strani Crvene zvezde (pet pobeda i tri poraza), neki rekordi su postavljeni baš protiv Bajerna. Pre tri godine je izjednačen klupski rekord po broju blokada (šest), a Stefan Jović je u sezoni 2015/16 u Minhenu stigao do 19 asistencija, što je rekord i Evrolige.

Do sada je Crvena zvezda samo jednom slavila u Minhenu i to u prvom evroligaškom duelu, 12. novembra 2015. godine. Od tada je doživela dva poraza i nijednom taj poraz nije bio manji od 15 poena razlike – 74:59 i 82:57.

LUČIĆ POSEBNO MOTIVISAN

U Bajernu najstandardnije partije pružaju Fredi Gilespi i Andreas Obst. Centar Bavaraca je treći bloker (1.1 po meču), peti skakač (6.0 skokova) i peti u Evroligi po skokovima u napadu (2.6). Bek Obst je četvrti po broju postignutih trojki po meču (2.4). Tu se na završava spisak potencijalnih opasnosti po crveno-bele. Bivši igrač Zvezde Kori Volden je u prošlom kolu protiv Makabija u Tel Avivu stigao do rekorda sezone (19 poena). Pažnja treba da se obrati i na Nilsi Gifaja koji ima 48,7 odsto uspešnosti u šutu za tri poena (19/39). Povratak kapitena Vladimira Lučića i te kako će da znači za tim Andree Trinkijerija.

Za mene je to uvek posebna utakmica. Tako je od mog detinjstva i biće do kraja – poručio je Lučić uoči meča sa Crvenom zvezdom.

Bajern je praktično bez ikakve šanse da se domogne Top 8. Ostaje da se vidi da li će Bavarci da pokvare snove Crvene zvezde ili će Beograđani i posle večerašnjeg duela moći da se nadaju…

U prvom delu sezone Crvena zvezda je slavila najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Luke Vildoze.

PROČITAJTE JOŠ:

ADETOKUMBO PROZVAO JOKIĆA Džokeru, kako ćeš takav da se plasiraš u finale?

IGRE Pogodi tačan broj poena na meču Panatinaikos – Efes

2 Komentara

2 Comments

  1. Coki vas Ćoki

    02.03.2023. at 10:08

    Vratiće ih Trinki na fabrička FMP podešavanja…

    • ЦАР

      02.03.2023. at 17:02

      Као ми вас што смо у Нишу ресетовали на Лакташе.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.