Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

IZNENADIO ODGOVOROM Piksija upitali šta bi promenio da može: Istoriju meča sa Zvezdom u Bariju!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Dragan Stojković Piksi (Foto: Starsport)

Legendarni fudbaler je dao intervju za zvanični sajt bivšeg kluba. Govorio je o raznim temama, ali je ljubiteljima fudbala u našoj zemlji “za oko” najviše zapao deo oko crveno-belih i njihovog osvajanja titule šampiona Evrope.


LA LIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Real Madrida protiv Real Sosijedada je 1.68. Početak meča je zakazan za 21.00.


U periodu od 1990. do 1994. godine, Dragan Stojković je bio član Marselja i sa njime je u pretposlednjoj sezoni svog “mandata” došao do pehara namenjenog prvaku “starog kontinenta”. Tačnije, do onoga što mu je izmaklo godinu dana ranije kada je u finalu Kupa šampiona u Bariju izgubio od Crvene zvezde.

Popularni Piksi je govorio u intervjuu za popularne “Fokeance” na temu legendarnog finala posle kojeg su crveno-beli pogotkom Darka Pančeva postali prvaci Evrope. Na pitanje šta bi promenio da može, dao je zanimljiv odgovor:

– Šta bih promenio da mogu? Da mogu, voleo bih da promenim istoriju meča sa Crvenom zvezdom u Bariju. Ali da sam ja bio na terenu od početka utakmice – rekao je kroz osmeh aktuelni selektor Srbije za zvanični portal Olimpika iz Marselja.

On je ponovo pomenuo i da je bio ljut na trenera Gutelsa što ga je ostavio na klupi.

– Na Gutelsa sam bio jako ljut jer me je ostavio na klupi protiv Crvene zvezde 1991. godine. On je veliki trener i veliki čovek, ali moj problem je bio u tome što sam hteo da igram protiv bivšeg kluba, ne njegov. Mislio sam da sam spreman. Nedelju dana pre finala odigrao sam sjajno protiv Nice i nasmejan izašao s terena. Mislio sam da ću biti u startnoj postavi protiv Zvezde, ali sam tek u finišu utakmice tek dobio šansu. Mislim da sam bio igrač kojeg je trener trebao da dobije tu utakmicu – zaključio je Piksi.

2 Komentara

2 Comments

  1. Nikica

    17.09.2023. at 14:23

    E nesrećo s Pasi poljane, on je bio, ali ti nikada nećeš biti veliki trener i čovek…

    • da li sam dobro razumeo.

      17.09.2023. at 15:02

      i kad mi bilo ko postavi pitanje, najveci u zvezdi po meni. dejo savicevic. ovaj ne zna sta ce od zlobe. i potpisujem da je igrao dao bi nam gol. nisi bio deo one generacije. bio si strano telo. i nisi zvezdina zvezda. zvezdasi tako ne govore o svojima.deji nisi ni do kolena.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.