Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Kerkez našao zamerku: Igrači Čukaričkog treba više da veruju u sebe! Postoji barijera protiv jakih ekipa

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Dušan Kerkez (Foto: FK Čukarički)

Pripreme Čukaričkog na Bledu se bliže kraju, ekipa je odigrala i poslednji, četvrti prijateljski meč tokom boravka u Sloveniji. Doduše, ta utakmica igrana je u austrijskom mestu Siboden, izboren je nerešen rezultat protiv izuzetno kvalitetnog sastava Sparte iz Praga (1:1), u čijim tredovima su bivši igrači belo-crnih Veljko Birmančević i Dimitrije Kamenović.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE: U četvrtak od 17 igraju Tobol – Honka, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.98.


Jaka provera i utakmica gde vidite neke stvari koje bi trebalo da popravite, ipak igrate protiv kvalitetnog rivala. Ovakvi protivnici će nas čekati u Evropi. Zadovoljan sam većim delom meča, ali postoje stvari koje ćemo vežbati i popraviti. Dobro je za samopouzdanje kada se odigra ovako utakmica i ne izgubi se protiv ovakvog rivala – rekao je trener Dušan Kerkez za sajt Čukaričkog i dodao:

Smeta mi što moji igrači više ne veruju u sebe. Ovo su utakmice u kojima moraju više da traže igru. Jesu to činili do jednog dela, ali uvek postoji barijera protiv jakih evropskih protivnika. Trebalo bi da se opuste i da imaju veće samopouzdanje. Videli su sada da mogu i samo bi trebalo da veruju. Ipak smo se podigli kao tim na viši nivo, nema tu arogancije, jednostavno verujemo u sebe.

POJAČANJA SU UVEK POTREBNA

Da li je ova utakmica pokazala da su potrebna pojačanja?

Nisam video da neki igrači ne zaslužuju da budu u prvom timu, mislim da su svi pokazali kvalitet. Da li nam trebaju pojačanja? Pa, uvek su potrebna. Mi smo se dobro pojačali, ali prelazni rok je živa stvar, ima vremena do kraja, ali mislim da trenutno imamo dobar tim. Na nama je da radimo naporno i budemo još bolji do početka sezone.

Na kojoj poziciji biste doveli igrača?

Nema toga, stvarno sam zadovoljan momcima. Imamo dosta mladih igrača koji svakog dana napreduju i nema tu posebnih želja. Znamo kakve su nam mogućnosti što se tiče budžeta, razgovaramo svakodnevno unutar kluba. Postoje opcije da neki igrači odu, ako se to desi na dobrobit njih i kluba, opet dobro. Imamo veliki sastav i videćemo kad se vratimo da li neko treba ide na pozajmicu ili dvojnu registraciju. Trenutno sam zadovoljan igračkim kadrom.

Šta je ono čime ste zadovoljni na ovim pripremama, a na čemu će još da se radi?

Sve je bilo onako kako smo planirali, kada će doći pik što se umora tiče i kako su radili. Ne zadovoljavam se ovakvim stvarima i uvek ću od njih tražiti više. Za sada ide sve po planu. Bilo je bitno da protiv Sparte napravimo dobar rezultat i da vidimo kako to deluje protiv evropske ekipe, kad znaju da uspore tempo, kad da ubrzaju. To su stvari na kojima moramo da radimo i da budemo mnogo više koncentrisani. Zadovoljan sam što smo postigli gol iz presinga to radimo čitave godine i svaki put je sve bolje i bolje. Uvek imamo nove igrače koji moraju da se uklope. Drago mi je što su kod gola svi zajedno odradili dobar posao, Nikčević je bio ključni u tom momentu za oduzimanje lopte i pas Tomoviću za gol, ali su svi ostali kretanjem uradili onako kako sve vežbali i dogovarali se. Verujem da možemo da napravimo dobre stvari u Evropi, mislim da imamo kompaktnu ekipu. Dosta smo radili na tome unutar ekipe i ovo su treće pripreme na kojima je tu većina njih. Jedino tako u timskom sportu može da se uspe i napravi rezultat.

BOLJI SAM NEGO NA POČETKU MANDATA

Pričao je Kerkez i o njegovom prilagođavanju na srpski fudbal, u kojem nije bio čitavih 20 godina, sve dok na početku prošle sezone nije seo na klupu Čukaričkog.

Sigurno je da kada god promenite ligu posle dužeg vremena, potrebno je vreme da se čovek navikne na takmičenje, rivale, pa na kraju krajeva i svoju ekipu. Verujem da sam bolji nego što sam bio, ali su mi u tome pomogli klub, igrači i štručni štab. Zadovoljan sam kako sve ide i svestan sam da ništa ne može preko noći. Sve to postepeno ide u dobrom smeru. Mislim da sam se i ja kao trener izdigao na viši nivo, kao i čitav klub. Nije lako, ovo je klub koji se finansira od privatnog kapitala i prodaje igrača i svaka čast ljudima koji vode ovaj klub, gospodinu Obradoviću, direktorima Matijaševiću i Grkiniću, kako sve to drže. Klub se podigao na viši nivo i verujem da će to sa izgradnjom stadiona i sportskog centra biti još bolje. Naravno, uvek je tu plejada mladih igrača i to je znak da radi dobro omladinska škola, skauting služba i treneri. Godinama rade dobar posao i čestitam im. Meni je mnogo lakše da radim kada igrači dolaze dovoljno spremni da odgovore na neke zadatke.

Pojasnio je potom Kerkez i šta bi trebalo da znači „viši nivo“ za Čukarički u narednoj sezoni.

Kad kažem viši nivo, ne mislim samo na poziciju i rezultat, već da klub napreduje na svim nivoima. Morate da budete konstantni, da pružate dobre partije, jer je i prvenstvo jače u odnosu na pre dve ili više godina. Sada je pet ekipa gore, ukoliko izuzmemo Crvenu zvezdu koja je otišla na neki viši nivo, mislim da smo se mi uz TSC i Vojvodinu približili Partizanu. To je dobro za srpski fudbal. Naravno, svi bismo voleli da je tu još klubova uz nas. Videli smo koliko je prošla sezona bila teška i tvrda, a sudeći po pojačanjima verujem da će ova naredna biti još bolja.

ŽELIM EKIPU PROTIV KOJE BISMO MOGLI DA IGRAMO

Da li već razmišljate o rivalima u plej-ofu za Ligu Evrope?

Ove godine je baš čudan žreb što se tiče plej-ofa za Ligu Evrope, širok je spektar potencijalnih rivala, potrebno je sačekati i timove koji će biti eliminisani iz Lige šampiona. Jednostavno, voleo bih da to ne bude baš neki pretežak rival protiv kog bismo imali male šanse. Bolje da to bude ekipa protiv koje bismo mogli da igramo. Uveren sam da kad bismo sada igrali protiv Tventea, to bilo potpuno drugačije. Oni su svakako kvalitetniji i dolaze iz jedne od najjačih liga, ali mi prošlog leta nismo bili na nivou na kom smo sada. Voleo bih ekipu protiv koje bismo imali šansu, a imena su manje bitna.

Ipak, ističe Kerkez da bi voleo da se Čukarički u grupnoj fazi bilo Lige Evrope ili Lige konferencije odmeri sa ekipom top kvaliteta.

To je sigurno i meni je želja, da se nadmećem sa velikim trenerima. Naravno da bismo voleli da jedna ekipa bude od tih top timova, jer nemate stalno priliku da igrate protiv takvih rivala. To jeste želja kada uđemo u grupu. Međutim, zašto se ne nadati da ukoliko dobijete nekog “lakšeg” protivnika da ga izbacite i prođete u grupnu fazu.

Svaki dan ste sa igračima, da li su svesni šta su uradili i šta ih čeka?

Pokušavam da ih razgovorom pripremim na to. Sigurno da jednim delom jesu, ali će svesniji biti tek kad izađu pred te ekipe. Oni su napravili taj rezultat i trebalo bi da veruju u svoj kvalitet. Nismo mi slučajno tamo zahvaljujući drugim srpskim klubovima koji su nam doneli bodove. Mislim da smo zasluženo tu gde smo – kazao je nma kraju razgovora Kerkez.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.