Budimo u kontaktu

NEMAČKA

KLINAC JE ČUDO On je zlato Bajerna! Kupljen za 200 hiljada, sada vredi 65 miliona evra

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Džamal Musijala (Foto: Beta/AP)

Mašina – melje. Posle odlaska Levandovskog nije nastala pustoš. Bajern je i suviše veliki klub da bi se tako nešto dogodilo. Radi se dobro, pa za svakog postoji zamena. Ako je nema – kupi se.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na pobedu Bodo/Glimta protiv Žalgirisa je 1.80. Meč počinje u 18:00.


Stigao je Sadio Mane, ali ako ste pomislili da je on rešenje za golove na duže staze, verovatno će bliska budućnost da vas demantuje.

USPON OD SUPERKUPA

Obratite pažnu na Džamala Musijalu. Još prošle sezone odigrao je 40 utakmica za Bajern u svim takmičenjima postigavši osam golova i zabeleživši šest asistencija, ali kako stvari stoje ova sezona je njegova! Bajern ga je doveo iz Engleske kad je imao 16 godina. Platio ga je 200 hiljada evra, a sada ovaj igrač vredi 65 miliona evra, prema proceni specijalizovanog sajta Tarnfermarkt.

Najpre je bio najbolji igrač Bavaraca u meču Superkupa Nemačke protiv Lajpciga (postigao prvi i asistirao za treći gol u pobedi od 5:3), a onda je na gostovanju u Frankfurtu, na startu Bundes lige, s dva pogotka učestvovao u demoliranju Ajntrahta (6:1).

Džamal Musijala u meču s Lajpcigom (Foto: Beta/AP)

Nije Misijala klasičan centarfor, najbolje se snalazi na poziciji levog krila, ali i te kako zna da trese mreže. Do sada je u Bundesligi postigao 13 golova. iako još nema 20 godina. To je pre njega u Bajernu jedini uspeo legendarni Uli Henes. I to govori o tome kakav je talenat Džamal Misijala.

“LUTAO” IZMEĐU NEMAČKE I ENGLESKE

Duže je tražio fudbalski indentitet nego što je tražio mesto pod suncem u gigantu iz Minhena. Majka mu je Nemica, ali poljskih korena. Otac Nigerijac. Kad je imao samo sedam godina porodica se iz Nemačke preselila u Englesku gde je igrao za mlađe selekcije Sautemptona i Čelsija.

Igrao za U15 selekciju Engleske pa zatim za U16 selekciju Nemačke, pa se opet vratio pod okrilje Engleske, gde je igrao za U 16, U17 i U 21. Ipak, prošle godine je odlučio da nosi dres Nemačke. Za “Elf” je igrao na Evropskom prvenstvu, odigrao je ukupno 15 mečeva u nacionalnom timu i jednom se upisao u strelce.

Ako kojim slučajem do sada niste čuli za Džamala Musijalu – obratite pažnju. Klinac je čudo!

PROČITAJTE JOŠ:

JEREVAN NIJE TURISTIČKA POSETA Zvezda igra za Srbiju i čast…

DANOSKI ZA MAXBET SPORT: Biće još bolje… Novi Pazar ima kvalitet za plej-of!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.