Budimo u kontaktu

EVROLIGA

KRAJ Adios, Đordi

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Đordi Bertomeu (Foto: EuroleagueBasketball via Getty Images)

Ništa više neće da bude isto… Ko zna, možda bude i bolje… Posle 22 godine Đordi Bertomeu nije više izvršni direktor Evrolige. Zvanično to mesto napušta 30. juna, kada mu ističe ugovor.


ABA LIGA, FINALE: Kvota naše kladionice na pobedu Crvene zvezde u prvom meču je 1.45.


Iako se i ranije znalo da Španac treba da “odstupi” s mesta prvog čoveka takmičenja, o ovome se raspravljalo na Bordu, održanom u Barseloni. Kako piše grčka Gazeta, Bord je potvrdio odluku. Španski klubovi su želeli da ubede ostale da promene stavove, ali u tome nisu uspeli. Za njegovu smenu su, kako navodi isti izvor, bili CSKA, Olimpija, Žalgiris, Makabi, Olimpijakos i Panatinaikos. Uz Špance su bili Efes i Fenerbahče.

Dok se i zvanično ne pronađe njegov zamenik, Bertomeu ostaje u ulozi spoljnog savetnika. Kao novi čelnici Evrolige pominju se naš Dejan Bodiroga, Marko Pešić, (generalni menadžer Bajerna), Dejvid Federman (suvlasnik Makabija)

Još se, međutim, nije doela odluka o broju klubova koji će da se takmiče, odnosno sudbini ruskih timova. Podsetimo, naviše šanse za dobijanje specijalne pozivnice imaju srpski timovi Crvena zvezda i Partizan (finalisti ABA lige) i Valensija.

PROČITAJTE JOŠ:

UOČI FINALA S PARTIZANOM Čović upozorava: Reagovaćemo na svaki pokušaj da se finale rešava van parketa

Milenković i Radonjić “gutaju” kilometre po Kalemegdanu (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.