Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

SAZNAJEMO Slavni francuski klub razmišlja o Krasou, ali ne po ceni koju Zvezda želi! Donja granica je…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Kraso bi mogao iz Beograda (Foto: Starsport)

Došao je kao najveće pojačanje na “Marakanu” prošlog leta posle višemesečnih pregovora. Stigao je kao slobodan igrač za lepu platu od nešto više od 600 hiljada evra i bonuse.


EVROLIGA: U utorak od 20:30 igraju Baskonija – Real, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 3.50.


Nažalost, Žan Filip Kraso će “Marakanu” da napusti već ovog leta kao neko ko nije ispunio očekivanja ni kluba, ni navijača. Delovalo je tokom priprema u Rusiji i turnira u Sankt Peterburgu da će “da pušta kišu”, sjajno je startovao u Superligi Srbije, a onda je tadašnji trener crveno-belih Barak Bahar početkom septembra doveo Šerifa Ndiaja i reprezentativac Obale Slonovače je nestao. Izgubio je mesto u timu.

Zimus je sa selekcijom Obale Slonovače osvojio Afrički kup nacija, u Beogradu je dočekan sa tortom i proslavom. Sve su na “Marakani” učinili da iz Žana Filipa Krasoa izvuku maksimum. Novi trener Vladan Milojević je pokušao tokom proleća da mu nađe mesto u timu, ali… Definitivno je jasno da Kraso nije srećan u Zvezdi, a da ni Zvezda nije srećna sa ovakvim Krasoom.

Iako je reč o mađioničaru sa loptom, malo toga lepog smo videli od reprezentativca Obale Slonovače. Može se reći ovog proleća samo ono lucidno dodavanje u Surdulici za prvi od dva gola Aleksandra Kataija. Malo od napadača od kog se očekivalo da će “da pušta kišu”.

SENT ETIJEN RAZMIŠLJA DA GA VRATI

Kako saznaje MaxBet Sport o Žanu Filipu Kraosu se raspituje slavni francuski Sent Etijen. Upravo tim iz kog je napadač stigao na “Marakanu”. Nisu uspeli zeleni da nagovore reprezentativca Obale Slonovače da ostane na stadionu Žofri-Gišar, kamen spoticanja je bila plata i učešće u Ligi dva. Kraso je kao slobodan igrač otišao u Crvenu zvezdu, ali je Sent Etijen sada na pravom putu da se vrati u elitu.

Samo što Francuzi nisu spremni da plate veliki novac za obeštećenje. Ne bi platili više od 1,5 miliona evra. Sa druge strane Crvena zvezda je donju granicu postavila na 2 miliona evra. Napadač iz Obale Slonovače je za francuski tim odigrao 60 utakmica, postigao je 18 golova i 13 puta je asistirao. Skoro sve u poslednjoj sezoni u zelenom dresu.

Pored Sent Etijena, za Žana Filipa Krasoa se raspituje i jedan turski superligaš. Nezvanično je reč o Antaliji. Žan Filip Kraso je početkom aprila imao ponudu iz MLS-a, ali je ona finansijski bila slabija od primanja koja ima na Topčiderskom brdu. Takođe, bio je ponuđen ruskoj Lokomotivi.

PAD CENE

Zimus se pojavila priča da Žana Filipa Krasoa želi Bešiktaš. Tada se nagađalo o obeštećenju između 3-4 miliona evra. Ipak, reprezentativac Obale Slonovače nije imao minutažu tokom proleća, a samim tim ni dobru statistiku. Cena je drastično pala.

Crvena zvezda bi bila zadovoljna sa 2 miliona evra. Čak i da pristane za pola miliona evra manju cenu bila bi u kakvom-takvom plusu. Jedno je sigurno, blizu smo rastanka Žana Filipa Krasoa i Crvene zvezde.

3 Komentara

3 Comments

  1. dr Covkins.

    01.05.2024. at 08:40

    Mađioničar sa loptom,on bre protiv Radnika prosek običan,sta vi pišete.

  2. indija, pakistan

    01.05.2024. at 13:14

    Samo ga prodajte, za dva ili milion ipo da ga ne gledam kako se vuce po terenu, jebo ga ko ga dovede, isto vazi i za nedaje panja, na njemu ce te barem neke pare uzeti jer mu Miloje nabildovao statistiku

  3. Niko

    01.05.2024. at 13:25

    Noveski, sta ti znaci ovo “pusta kisu”?
    Smuci mi se kad procitam ovakve sastave za peti razred.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.