Budimo u kontaktu

FRANCUSKA

LIGA 1 Parižani poveli sa 2:0, pa pobedu obezbedili u samoj završnici (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Kilijan Mbape (Foto: Beta/AP)

Fudbaleri Parti Sen Žermena su posle dosta muke ostvarili šestu pobedu ove sezone u Ligi 1. Oni su u 10. kolu kao gosti savladali Brest sa 3:2 (2:1). 


LIGA 1: Od 17:05 igraju Ren – Strazbur, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.50.


Nastavlja šampion Francuske da igra po sistemu toplo-hladno. Sada je ostvario tesnu pobedu iako je početak obećavao drugačiji tok. Poveli su Parižani sa 2:0, a strelci su bili Varen Zair-Emeri u 16. i Kilijan Mbape u 28. minutu.

Ipak, domaći se nisu predavali i smanjili u 43. minutu golom Stiva Munijea u 43. minutu, a izjednačio je Žeremi Le Duaron u 52. Od tada je golman gostiju Đanluiđi Donaruma bio na velikim mukama, ali je uspeo da ne primi još neki gol.

Odluka o pobedniku je pala u samoj završnici. U 86. minutu je Brazije oborio u kaznenom prostoru Kolo Muanija, ali se sudija nije oglasio. Pozvali su ga iz VAR sobe, pa je posle pregleda snimka pokazao na belu tačku.

Potom je nastalo koškanje igrača u kaznenom prostoru, pa je arbitar morao da pokaže nekoliko žutih kartona. Odgovornost je preuzeo Mbape, ali je njegov šut odbranio golman Marko Bizot. Lopta se odbila do Mbapea koji je pogodio mrežu i postavio konačan rezultat.

LIGA 1, 10. KOLO

PETAK

Klermon – Nica 0:1 (0:0)
(Budauji 74)

SUBOTA

Rems – Lorijen 1:0 (0:0)
(Ezbrand 84)

Lans – Nant 4:0 (1:0)
(Sotoka 27 penal, 72 penal, Medina 58, El Ajnaui 89)

NEDELJA

Brest – Pari Sen Žermen 2:3 (1:2)
(Munije 43, Le Duaron 52 – Zair-Emeri 16, Mbape 28, 89).

15.00 Lil – Monako
15.00 Mec – Le Avr
15.00 Monpelje – Tuluz
17.05 Ren – Strazbur
20.45 Marselj – Lion

Tabelu pogledajte ovde.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.