Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

NIŠTA OD ČUDA Umesto drugog kruga – povratak kući… Srbija lak zalogaj za Francusku

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Lazar Kukič je bio najbolji igrač Srbije na EP (Foto: Starsport)

(Od specijalnog izveštača MaxBet sporta iz Segedina)

Pobeda nad Francuskom bila bi čudo, poraz od Francuske je realnost. Umesto drugog kruga – povratak kući. U poslednjem meču C grupe Srbija je bila lak zalogaj za “trikolore” koji su pitanje pobednika rešili praktično u prvom poluvremenu – 29:25 (16:7).


EP ZA RUKOMETAŠE: U utorak od 18 igraju Island – Mađarska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Mađarske 2. 


Ne može se bez bekova, a što zbog kovida što zbog povreda, Srbija je na bekovskim pozicijama bila osakaćena. Na desnom beku, recimo, selektor Đerona je morao da trpi Miloša Orbovića koji mu praktično ničim dobrim nije vratio. Protiv Hrvatske nije mogao da se sastavi ni u napadu ni u odbrani, a protiv Francuske je odrigrao užasno u napadu. Doduše, ne samo on, ni pivot Mijajlo Marsenić nije bio na visini zadatka. I on se ispromašivao u prvom poluvremenu, pravio prestup.

Treba, međutim, istrpeti Uroša Borzaša kojem je ovo prvo veliko takmičenje Ima top u ruci, ali nedostaje mu iskustvo. Zato je posle prvog gola brzopleto  šutirao još tri puta i sva tri puta nije bio precizan. Selektor Đerona ga je posle pozvao na klupu, gde je ostao do početka nastavka.

Francuzi su praktično sve naše greške surovo kažnjavali. Razbranio se Vensan Žerar, u prvom poluvremenu nanizao 10 odbrana. U pozicionom napadu stvari je uglavnom rešavao Mae, a sigurna su bila i oba krila. Jednostavno, nisu naši momci bili ni blizu iznenađenja.

Meč je praktično prelomljen u periodu od 11. do 24. minuta kada “trikolori” prave seriju 7:1, vode s 12:5 i najavljuju potop našeg tima.

U nastavku se igralo, bar je takav utisak bio, samo da se što pre završi i sa što manjom razlikom. U tome su i uspeli.


FRANCUSKA – SRBIJA 29:25 (16:7)

PIK arena. Gledalaca: 5.000. Sudije: Vajdas, Mindagas (Litvanija). Sedmerci: Francuska 3(1), Srbija 4(4). Isključenja: Francuska 10, Srbija 8 minuta.

FRANCUSKA: Žerar (12 odbrana), Lene 3, Mine 3, Bos, Lagard, Ričardson 1, Mem 5, Karabatić 2, Mae 6, Fabregas, Deska 2, Port 2, Kunku 2, Nai 1, Konan, Brie, Parden (4 odbrane).

SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić, Borzaš 1, Sretenović 1, Đukić 1 (1), Pešić, Radivojević 7 (3), Pešmalbek 2, Ilić, Kukić 4, Šotić 2, Marsenić 4, Orbović, Radović, Milosavljević 2, Cupara (9 odbrana), Ivanišević 1 (3 odbrane).


RAZOČARANI Pojedini srpski navijači napustili halu tokom drugog poluvremena (VIDEO)

NE RADI SE TO TAKO Vlahović pokušao šmekerski da pogodi iz penala, ali ga je golman nadmudrio (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.