Budimo u kontaktu

KATAR 2022

NOVO ČUDO U KATARU Abubakar šokirao Brazil, niko sa devet bodova

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Detalj sa utakmice Kamerun - Brazil (Foto: Beta/AP)

Niko na kraju grupne faze Mundijala nema maksimalnih devet bodova, posle novog čuda u Kataru. Kamerun je šokirao velikog favorita i golom Abubakara ispisao istoriju. Ide kući, ali moći će da se hvali da ja savladao velikog rivala Brazil pogotkom u završnici utakmice. To je moglo da bude još bolnije, jer je jedan od glavnih favorita za krunu mogao da završi na drugom mestu u grupi, da je Švajcarska pobedila Srbiju sa dva razlike.


NBA LIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Denvera protiv Atlante je 1.60. Utakmica počinje u 01.30.


Brazil matematički nije obezbedio prvo mesto pre ove utakmice, ali je selektor Tite odlučio da izvede rezervni tim. Rezervni, koji, dok se čitaju imena, izaziva maksimalno strahopoštovanje, jer je sastavljen od fudbalera iz velikih klubova, željnih dokazivanja, koji sigurno misle da za njih ima mesta i u11 najboljih.

Kao i na prethodne dve utakmice Brazila u grupi – nije bilo golova. Favorit je dominirao, imao posed lopte, napadao, stvorio dve dobre šanse, ali oba puta je Epasi zaustavio udarce Martinelija. Činilo se da Kamerun neće moći ni da pridje golu Brazila, da bi u finišu prvog dela imao najbolju priliku u ovom delu igre. Embeumo je u nadoknadi vremena (45+3) sjajno udario loptu glavom, ali je Ederson bio još bolji, pa se na pauzu otišlo bez pogodaka.

Kamerun je preko Abubakara, koji je pravio silne probleme i Srbiji, opasno zapretio u51. minutu. Zatim je u 55. Epasi još jednom bio uspešniji od Martinelija i vrhunskom intervencijom sprečio promenu na semaforu. Odmah posle kornera ponovo je pretio favorit preko Militaa, ali je golman Kameruna nekako sprečio najgore. Posle toga pobednik grupe je sve manje pretio, afrička selekcija je odolevala, svesna da bi i remi bio ogroman uspeh, kad se već pakuju koferi. A onda je usledio šok za favorita, jer je Abubakar vrhunski reagovao posle sjajnog centaršuta Embekelija. Poslao je loptu glavom u mrežu za neopisivo slavlje. Toliko da je u transu skinuo dres, pa je zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu.

Poslednju, sjajnu priliku, imao je Bruno Gimaraeš u 99. minutu, ali nije lepo zahvatio loptu. Promašio je remi, slavlja Kamerunaca moglo je da počne.

Brazil će u osmini finala na Južnu Koreju, Kamerun kući ponosno…

BRAZIL – KAMERUN 0:1 (0:0)

Stadion: Lusail.

Gledalaca: 85.986.

Sudija: Ismail Elfad (SAD).

Strelcac: Abubakar 90+2.

Žuti kartoni: Militao, Bruno Gimaraeš, (Brazil), Tolo, Kunde, Fai, Abubakar (Kamerun).

BRAZIL: Ederson 6, Dani Alveš 6, Bremer 6, Militao 6, Teles 5,5 (od 55. Markinjos 5), Fabinjo 6, Fred 5,5 (od 55. Bruno Gimaraeš 6), Antoni 6 (od 79. Rafinja 6), Rodrigo 6 (od 55. Ribeiro 5,5), Martineli 7, Gabrijel Žesus 6 (od 64. Pedro 5,5).

KAMERUN: Epasi 8, Fa 7i, Vuh 7, Ebose 7, Tolo 7, Angisa 7, Kunde 6 (od 68. Enćam 6), Embeumo 6 (od 64. Ekambi 7), Abubakar 7,5, Engamelu 6 (od 86. Embekeli -), Šupo-Moting6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Epasi (Kamerun).

PROČITAJTE JOŠ:

A SAD ADIO Odbrana bušna kao švajcarski sir! Srbija primila tri gola, dala dva i ide kući! (VIDEO)

BILO JE GREŠAKA Ivanović prokomentarisao jedan period igre Zvezde: Počeli smo hladno, ali sam zadovoljan!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.