Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

OTVORENO Vujošević: Dok sam bio trener Zvezde najviše sam voleo da pobedimo Partizan

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Duško Vujošević (Foto: Starsport)

Kaže šta misli i stoji iza svojih reči. Bez obzira na posledice. Takav je bio, takav je i sada – Duško Vujošević. Najtrofejniji trener Partizana.


LIGA EVROPE: Kvota kladionice MaxBet na duplu šansu x2 u meču Vest Hem – Ajntraht (21:00) je 1.80.


Ipak, progutao je Vujošević i neke gorke crno-bele pilule. U emisiji Sportkluba Duško Vujošević se prisetio 1991. godine i napuštanja klupe Partizana, samo godinu dana pre osvajanja evropske titule u Istanbulu. Morao je da ode iako je odveo tim u finale plej-ofa. Potom je prešao u Crvenu zvezdu…

Sa Paspaljem je bio veliki problem. U NBA je moglo da se ide bez obeštećenja. Partizan nije imao pravne mogućnosti da spreči njegov odlazak. On je osećao da nema obavezu da plati klubu obeštećenje. Rekao sam mu: Ne priliči tebi da ideš na takav način. Nije hteo da plati. Otišao je tamo i nije se dobro snašao iako je bio najbolje krilo Evrope. Kada se vratio ovde, čekala ga je obaveza prema Partizanu. Da je platio obeštećenje kada je odlazio iz Partizana, onda bi mogao da ide gde god hoće, ali je morao da ostane u Partizanu – priča Vujošević.

SITNJENJE AUTORITETA

Potom nastavlja:

Foto: Starsport

– Kada je video šta je izgubio, počeo je da se ponaša nervozno. Uticao sam da se napravi korekcija njegovog ugovora, što mi je Kićanović zamerio. Savetovan od strane nekih ljudi, Paspalj od sredine prvenstva počinje da se ponaša drugačije. Neće da trenira ozbiljno, destruktivan je, nisam znao šta radim. Čovek za čiji dolazak u Partizan sam i ja bio zaslužan počinje tako da se ponaša. Klub ne reaguje, čitav taj problem doprinosi sitnjenju mog autoriteta. Igrači zameraju i meni što ne reagujem. Kad sam ga stavio na klupu u finalu sa Jugoplastikom, jedan od igrača je po izlasku sa terena stao ispred mene i pokazao publici broj 14, što se odnosilo na Paspalja i njegovo neigranje.

ŽELJA ZA OSVETOM

Bilo je jasno šta sledi.

– Kako su se ti problemi otvorili, meni je Kićanović rekao da bi trebalo da ponudim ostavku. Ja sam to i uradio. Ljut sam otišao iz Partizana 1991. To što je Partizan posle toga sa Željkom Obradovićem postao šampion Evrope ne može naknadno da opravda njihovo ponašanje prema meni i nepoštovanje određenih dogovora.

Iz Humske na Mali Kalemegdan.

– Kada sam otišao u Zvezdu, najviše sam hteo da dobijemo Partizan. Iz neke želje za osvetom. Neke uspehe Partizana nisam gledao sa velikim oduševljenjem. Tako je to kad trener ode iz nekog kluba. Sada često u mojim intervjima stavljaju da ja navijam za Zvezdu. Ja to nikada nisam rekao. Samo sam rekao da ja kad nigde ne radim, navijam za Partizan. Kad negde radim navijam, za klub gde radim. Urednicima je uvek atraktivno da nešto izmene. Tog momenta sam zaista navijao za klub u kome radim, a to je bila Zvezda. I želeo sam do dobijem Partizan sa velikom strašću – poručio je Vujošević.

PROČITAJTE JOŠ:

Tri potencijalna reprezentativca Srbije na NBA draftu! Jedan je sin legende Partizana

MALA MAJSTORIJA VELIKOG MAJSTORA U stilu futsalera Falkaa, prebacio petom golmana pa zatresao mrežu (VIDEO)

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.