Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Perišić i Danoski: Hrabro i na pobedu protiv Partizana!

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Zoran Danoski (Foto: Starsport)

Radnik iz Surdulice prolazi kroz još teži period nego prošle sezone. Doduše, superligaš sa juga Srbije u prethodnom šampionatu je bez većih problema obezbedio opstanak, ali je i lani start sezone bio prilično problematičan.


BUNDESLIGA: Od 15:30 igraju Štutgart – Ajntraht, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.40. 


Za razliku od aktuelnlg prvenstva, tada su fudbaleri Radnika ostvarili nekoliko pobeda na gostovanjima, ali se trijumf na domaćem terenu čekao prilično dugo, čak do 27. oktobra! Onda je u Surdulicu došla Crvena zvezda i prvi “skalp” je uzet. Potom je sve bilo lakše, pobede su postale učestalije.

Ove sezone je slična priča. Radnik je jedini tim u ligi bez trijumfa, samim tim i na svom bunjištu. Raspored je sve teži, u Surdulicu u nedelju dolazi Partizan. Mnogi se pitaju da li upravo taj meč predstavlja šansu za prekretnicu, aludirajući na prošlu sezonu, mada nikome na pamet ne pada da “preti” crno-belima.

Moramo da budemo svesni da nije bitno protiv koje ekipe igramo, s obzirom da naše stanje na tabeli nije zavidno, već samo treba da pružimo svoj maksimum. Nemamo više prava da kalkulišemo, da gledamo ko je sa druge strane terena, Partizan ili bilo koji drugi protivnik – spušta loptu na zemlju šef struke Radnika, Dragan Perišić.

Svestan je strateg Surduličana da je Partizan apsolutni favorit.

Naš naredni rival je, naročito u poslednje vreme, podigao nivo forme i igre. Međutim, kao što sam već rekao, mi moramo da gledamo samo sebe. Tražićemo svoju šansu koja leži i u tome da će ovo njima biti čak deveta utakmica u ovom mesecu, što predstavlja zahtevan intenzitet. Imamo pravo da verujemo i apsolutno sam siguran da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da odigramo jednu ozbiljnu utakmicu – rekao je Perišić, inače već treći šef stručnog štaba Radnika u dosadašnjem toku sezone.

Naglasio je da većini njegovih igrača neće biti prvi put da igraju protiv Partizana. Jedan od onih koji skoro uvek pružaju dobre partije protiv crno-belih je i Zoran Danoski. Zanimljivo da će ovo biti drugi put tokom ove sezone da makedonski fudbaler igra protiv Partizana, jer je sa Novim Pazarom u četvrtom kolu uspeo da dođe do celog plena. To je, za sada, jedini poraz crno-belih u prvenstvu. Danoski se pre nekoliko nedelja vratio u Radnik čije je boje branio od 2018. do 2021. godine.

Nadam se iznenađenju! Partizan jeste favorit, ali mi ćemo se boriti kao na svakoj prethodnoj utakmici, pa šta bude. Nama je svaki bod neophodan i važan. Imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Svi smo spremni i veoma motivisani. Tokom cele nedelje smo jako trenirali i uz podršku sa tribina verujem da možemo do bodova – optimista je krilni napadač Radnika, strelac jednog gola za svoj tim u prošlom kolu u remiju sa Javorom.

Duel Radnik – Partizan igra se u nedelju od 19 časova na popularnoj surduličkoj “Bombonjeri”.

PROČITAJTE JOŠ:

Lazar Samardžić otkrio za koju reprezentaciju želi da igra

PODRŠKA IZ RIMA Nemanja Matić stao uz suspendovanog srpskog sudiju (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.