Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PLAN ZVEZDE ZA JANUAR Dve pozicije su goruće, neke čekaju leto i “bogatiju pijacu” (FOTO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Zvezdu čeka rekonstrukcija tim, tokom zime i leta (Foto: Starsport)

Do zvaničnog početka prelaznog roka ostalo je sedam dana i nešto više od tri sata. Međutim, Crvena zvezda je završila dva pojačanja.


Azerbejdžan: Na meču Zira – Kapaz, naša kladionica nudi kvotu 2.50 za igru 1-1.


Prvo je bio desni bek Lazar Nikolić koji je došao iz Javora. Drugo je reprezentativni štoper Uroš Spajić koji je došao kao slobodan agent. Ipak, zbog teške povrede kolena i oporavka na njega će u punom kapacitetu moći da se računa tek od marta. To neće da bude hendikep, jer pre svega ostaje Aleksandar Dragović, a tu su još Strahinja Eraković, Radovan Pankov i Nemanja Milunović. Da uče ostaju Stefan Leković i Vuk Bogdanović, sem ako tokom proleća ne budu poslati na kaljenje u Grafičar.

Kako MaxBet sport saznaje dve pozicije su goruće. Uprava radi da se one reše tokom januara, evo o čemu je tačno reč.

TRAŽE SE DVA REŠENJA – KVALITET ZA LIGU ŠAMPIONA

Goruća pozicija je pozicija napadača. Kalifa Kulibali se najverovatnije neće pojaviti u Beogradu 2. januara za kada su zakazani lekarski pregledi (dve strane žele sporazumni raskid i blizu su dogovora). Tako je Miloš Milojević ostao, kada je reč o špicevima, na dve opcije – Aleksandru Pešiću i mladom Jovanu Mijatoviću.

Želja je bio Žan Felipe Kraso, ali pregovori za sada nisu urodili plodom, pošto menadžer napadača iz Obale Slonovače traži mnogo novca. Pregovori nisu ad akta, ali ni šanse da najbolji strelac druge francuske lige zaigra u Zvezdi nisu velike. Druga želja je Vladimir Sjčevoj. Rus pregovara sa Krila Sovijetovim, načelan dogovor je postignut, ali potpis nije stavljen. Crvena zvezda pokušava da ga “ukrade” iz Orenburga, ali je veliki problem u tome što se Rusu ne živi u Srbiji.

Pojavila se treća opcija iz Lige jedan, ali se ime tog napadača čuva u strogoj tajnosti, sprema se akcija odmah posle Nove godine. U svakom slučaju napadač je neophodan crveno-belima i ta pozicija je priiritet da se završi bar do 10. januara kako bi Miloš Milojević mogao da ga uigra za prolećni deo sezone. Takođe, novi špic bi imao dovoljno vremena da se adaptira do jeseni i mogućih bitaka u Ligi šampiona (pre toga Crvena zvezda mora da sačuva deset bodova prednosti i odbrani titulu).

Druga goruća pozicija je desnog beka. Stigao je Lazar Nikolić i biće konkurentan za prolećni deo prvenstva. Ipak, uprava želi i kvalitetnog stranca na poziciji desnog beka za Ligu šampiona. Plan je da on dođe u januaru i da se poslednja četvorka uigrava tokom proleća. Na radaru je nekoliko imena i Marko Marin sa saradnicima vredno radi na izboru.

Zvezda bi da vrati Filipa Mladenovića (Foto: Starsport)

NA LETO KOMPLETIRANJE EKIPE ZA LIGU ŠAMPIONA

Govori se ovih dana da će Crvena zvezda da se pojača i na poziciji zadnjeg veznog. Konkretno je reč o Edmundu Adu. Ipak, postoje negoveštaji da će za tu poziciju da se sačeka leto. Letnja “pijaca” je bogatija i nema potrebe da se žuri. Srđan Mijailović je odradio odličan posao tokom jeseni u Superligi Srbije, a Seku Sanogo je produžio ugovor do leta. Takođe, tu su Slavoljub Srnić i Nenad Krstičić.

Uveliko se radi na “nagovoru” Filipa Mladenovića da od leta, kada mu ističe ugovor sa Legijom, obuče crveno-beli dres i zaigra u Ligi šampiona. Milan Rodić i on bi bili fantastičan duo, Zvezda bi mogla da računa na dva iskusna i pre svega veoma kvalitetna leva beka.

Na leto bi se svakako pronašlo još neko rešenje na poziciji krilnog napadača, jer je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić najavio mnogo brži tim za Ligu šampiona. To bi mogao da ubrza i moguć odlazak Stefana Mitrovića koji je na ceni. Čak iako mladi napadač ostane tražiće se još neko rešenje, jer crveno-bele čeka veliki broj utakmica. U fokusu će da budu igrači tipa Osmana Bukarija.

Januarski prelazni rok je pred nama i da vidimo šta će “delijama” ispod jelke da “stave” Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Marko Marin. Želje su velike…

PREPORUČUJEMO:

BOLNO ILI MU JE KRIVO Miro Bilan udario na Zvezdu, preporučio joj i pojačanje…

PELE, IZDRŽI Zvezda poslala poruku legendarnom Brazilcu

5 Komentara

5 Comments

  1. Iz šljivika

    25.12.2022. at 00:42

    Ali pazi ovo, u istoj rečenici Mitar Mrkela kaže kako će Zvezda da ubrza ekipu time što će prodati jednog od dva brza igrača Mitrovića. Ma bravo majstore, legendo propalih transfera.

    • Armagedon

      26.12.2022. at 12:48

      Ubrzava naravno. Brzo prodaš uzmes kintu i brzo kupiš i opet uzmeš pare. To je brz obrt.

  2. Neko iz mase

    25.12.2022. at 17:08

    Siguran sam da će Zvezda za LŠ dovesti barem dva Afrikanca, koji su na pozajmicama, u nekim prosečnim francuskim klubovima, igrače tipa Bukarija, koji ništa nije pokazao u Evropi ove jeseni. Samo srljaju u dalju propast! Doveli su nekog Mustafu, kojem ponekad na dresu stoji Ibrahim, ali ne vidim što taj Mustafa alijas Ibrahim igra?! Može li mi neko pomoći da mi objasni šta Mustafa igra?!

    • Pravo niotkud@Neko iz mase

      26.12.2022. at 16:50

      Taj Mustafa (ili kako ti kažeš alijas Ibrahim) je ol-raund igrač, koji imitira igru desnog krila, ali mu to ne polazi baš od noge, jer osim brzine pomenuti Mustafa, alijas Ibrahim, nema ostale osobine krila, nema dribling, nema centaršut i veoma je loš u predaji lopte. Ptice na granam znaju da je Mustafa (alijas Ibrahim) doveden radi ugradnje u njegov ugovor! Da je Zvezda privatizovan klub, taj Mustafa (alijas Ibrahim) bi prodavao semenke na Marakani, a oni koji su ga doveli bi radili na ekonimiji ZIKS-a u S. Mitrovici, gajili bi mladi krompir, lukac i skupljali jaja klase “B” na ekonomiji!

  3. Znalac

    25.12.2022. at 18:15

    Mijata u startnu gde ces brze. 5,6 utakmica da se uigra sa ekipom i bomba na Marakani

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.