Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PRVA LIGA “Oklopnici” produžili košmarnu seriju Grafičara, “kanarinci” bolji od Mladosti Gat

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Msanga Alfons strelac trećeg gola za Novi Sad / Foto: Jelena Grlić

Utakmicama u Beogradu i Čelarevu kompletirano je 10. kolo Prve lige Srbije. Grafičar je produžio seriju loših rezultata, dok je mali novosadski derbi pripao “kanarincima”.


RUMUNIJA 1: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Kluža protiv Sepsija je 2.30. Početak meča je zakazan za 20.00.


Mladi tim “grafosa” nikako ne uspeva da pronađe izlaz iz krize u kojoj se nalazi skoro dva meseca. Ona je dodatno produbljena novim porazom, petim ukupno, a četvrtim u nizu! Iako je tim Marka Neđića prvi stekao rezultatsku prednost, ceo plen sa terena iza južne tribine stadiona “Rajko Mitić” odnelo je Smederevo – 1:2.

U 33. minutu posle kornera sa desne strane lopta je pogodila u ruku jednog od igrača Smedereva, pa je dosuđen jedanaesterac za domaće. Siguran realizator bio je najmlađi pojedinac na terenu Andrija Maksimović. Samo četiri minuta kasnije uzvratili su gosti. Petronijević je sjajno proigrao Stevanovića, a iskusnom napadaču nije bilo teško da poravna rezultat.

Slavlje “oklopnika” posle pobedonosnog gola / Foto: Prva liga Srbije / Foto: Jutjub, printskrin

Trenutak odluke dogodio se u nadoknadi utakmice, kada su gotovo svi prisutni na stadionu očekivali poslednji zvižduk sudije Ranisavića. Golman domaćih Guteša nije najbolje ispucao jednu povratnu loptu koja je pogodila Ivića, odbila se do Nikole Jovanovića, koji je bez većih problema iskoristio ovaj iznenadni poklon.

Usledilo je veliko slavlje svih igrača i navijača Smedereva, koje se ovim trijumfom vratilo na drugo mesto, sa šest bodova manje od OFK Beograda, a tri više od prvog pratioca. Grafičar je sezonu otvorio sa dve pobede, a od tada je na osam vezanih mečeva osvojio samo tri boda i sada je skliznuo do zone ispadanja.

U okršaju novosadskih klubova pobedu je ostvario RFK Novi Sad koji je sa 3:1 pobedio Mladost Gat. Golove za “kanarince” postigli su Furtula, Čolić i Alfons kome je ovo prvi pogodak za Novi Sad od kada je stigao na pozajmicu iz Spartaka. Strelac jedinog gola za “gatovce” bio je Pavlica, a Mladost ostaje jedini tim u dva najkvalitetnija ranga srpakog fudbala koji još nije osetio ukus pobede u novoj sezoni.

Prva liga Srbije, 10. kolo:

Ponedeljak:

Grafičar – Smederevo 1:2 (1:1)
Novi Sad – Mladost Gat 3:1 (1:0)

Subota:

Jedinstvo – Sloboda 1:0 (1:0)
Metalac – Inđija 0:2 (0:1)

Nedelja:

OFK Beograd – Radnički SM 1:0 (0:0)
Takstilac – Kolubara 0:1 (0:1)
Radnički NBg – Mačva 1:1 (0:1)
Dubočica – Vršac 1:0 (0:0)

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.