Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PRVA LIGA Veliki derbi igra se u Novom Sadu, IMT dočekuje Inđiju, Rad gostuje u Dobanovcima

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Mladosti (Foto: Instagram.com/fkmladostgat)

U sredu se igra vanredno kolo Prve lige Srbije. Na programu je sedam mečeva, dok je duel između Bačke i Grafičara odložen za 6. april.


EVROLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Žalgirisa protiv Avela je 1.55. Meč počinje u 19:00.


U ovu rundu fudbaleri Mladosti ulaze kao lideri na tabeli, prvi put posle sedmog kola. Novosadski klub će ugostiti Javor i to je veliki derbi ovog kola, jer se sastaju timovi koji su i među najvećim favoritima za plasman u Superligu. Istina, Mladost je u znatno boljoj formi i raspoloženju, jer ekipa iz Ivanjice ovog proleća još ne zna za trijumf, a proteklog vikenda poražena je na svom stadionu od IMT-a.

Javor nema izbora, samo pobeda vratila bi ga u ravnopravnu borbu za direktan plasman u elitu. To ide na ruku domaćinu koji bi trijumfom jednom nogom praktično zakoračio u Superligu, jer bi iz trke izbacio jednog od najvećih konkurenata. Osim bolje forme u kojoj se nalaze, fudberima Mladosti ide na ruku i činjenica da su slavili i jesenas u Ivanjici u njihovom prvom ovosezonskom dvoboju.

Trener Mladosti, Ljubomir Ristovski, poziva na oprez.

– Neće nas zavarati lošiji rezultati Javora na startu prolećne polusezone. To je jak tim sa dosta iskusnih igrača i siguran sam da nas očekuje neizvesna i teška utakmica. Zato pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u ovoj izuzetno važnom duelu – rekao je Ristovski, jedan od samo dvojice trenera u Prvoj ligi koji je na klupi svog tima od starta sezone.

Sa druge strane, fudbaleri Javora u novosadsko Novo naselje dolaze uzdrmani lošim rezultatima, ali verovatno i svesni da upravo na ovakvim utakmicama mogu da naprave potpuni zaokret. Biće lišeni usluga iskusnog Odite koji je “pocrveneo” u duelu sa IMT-om, pa će biti zanimljivo videti za koga će se od napadača odlučiti povratnik na klupu Javora, Igor Bondžulić.

Osim ovog duela, veliku pažnju privlači i okršaj “traktorista” protiv Inđije. IMT je tim sa najboljom formom u celoj ligi i jedini su ostvarili maksimalan učinak u prethodnih pet kola. Sada im u goste dolazi doskorašnji lider prvenstva, ekipa Inđije, koja ovog proleća ne liči na onaj tim koji je u prvom delu sezone igrao veoma superiorno.

Trećeplasirani Železničar će na svom stadionu ugostiti Loznicu, a pobedom “dizelka” bi značajno uvećala šanse za možda i direktan plasman u Superligu. U Dobanovcima se igra derbi donjeg dela tabele. Budućnost je domaćin Radu, ulog je veliki, radi se o borbi za goli prvoligaški život, tako da ni jedan od rivala ne sme ni da pomisli na poraz. Timok će na svojoj “Kraljevici” pokušati da overi zlata vrednu pobedu u Inđiji u prošlom kolu, a u goste mu dolazi nepredvidiva ekipa Žarkova.

Zlatibor će ponovo biti domaćin u Priboju, ovoga puta na stadion pokraj Lima dolazi Mačva. Otpisani Kabel pokušaće da saplete Radnički iz Sremske Mitrovice, iako su bodovi daleko potrebniji gostima, koji ima i ulogu favorita.

Sve ove utakmice igraju se od 15 časova, osim duela Bačke i Grafičara. Taj meč prolongiran je za 6. april na molbu beogradskog kluba, koji ima veliki broj igrača koji su pozvani u razne nacionalne selekcije i nisu na raspolaganju treneru Marku Neđiću.

Prva liga Srbije, 27. kolo

Sreda (15.00)

Mladost – Javor

IMT – Inđija

Železničar – Loznica

Kabel – Radnički SM

Timok – Žarkovo

Budućnost – Rad

Zlatibor – Mačva

  1. april

Bačka – Grafičar

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJEMO Eraković na meti tri kluba iz Serije A! Evo ko šalje skaute u četvrtak

NAPAD “ZA SVE PARE” Mesi i Haland zajedno od leta!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.