Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

Đoković: Posle Nadalove objave o kraju karijere, kao da deo mene odlazi sa njim (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Novak Đoković i Rafael Nadal (Foto: Beta/AP)

Novak Đoković rekao je da ga motiviše borba za nove rekorde i trofeje kojima će ispisivati istoriju tog sporta.


ROLAN GAROS: U nedelju od 12:30 igraju Kokinakis – Evans, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Evansa 1.83.


Nije tajna da je jedan od glavnih razloga zbog kojih danas igram i takmičim se u profesionalnom tenisu, da pokušam da oborim više rekorda i ispišem više istorije tenisa. To me izuzetno motiviše i inspiriše – rekao je Đoković.

TREĆI NOSILAC U PARIZU

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni Rolan Garosu, počinje u nedelju u Parizu, a Đoković će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića. Đoković je treći nosilac na turniru i u odsustvu rekordera turnira Španca Rafaela Nadala, pokušaće da osvoji rekordnu 23. grend slem titulu. Nadal se nije dovoljno oporavio od povrede i propustiće turnir koji je osvajao 14 puta. On ima 22 grend slem titule.

Posle konstatacije da je Nadal vodio sa 8:2 u međusobnim duelima na Rolan Garosu, Đoković je kroz šalu rekao: “Iskreno, uopšte mi ne nedostaje na žrebu”.

Srpski teniser se posle toga uozbiljio i osvrnuo na njihovo rivalstvo, ali i najavu Nadala da će 2024. godine verovatno biti poslednja sezona u njegovoj karijeri.

Novak Đoković (Foto: Beta/AP)

On je moj najveći rival. Kada je objavio da će mu to biti poslednja sezona u karijeri, osetio sam kao da deo mene odlazi s njim, ako znate na šta mislim. Mislim da je on bio jedan od ljudi koji su najviše uticali na moju karijeru i mene kao igrača. Definitivno najveći motivacioni faktor za mene da nastavim da igram i takmičim se – rekao je najbolji srpski teniser i dodao:

Ko će postići više? Ko će biti bolji? Pitao sam se. To me je nateralo da razmišljam o mojoj karijeri i koliko dugo ću igrati.

NEĆU NIŠTA DA OBJAVIM

On je zatim zastao, nasmejao se i rekao: “Danas neću ništa da objavim”.

Srpski teniser ima dve titule na Rolan Garosu (2016, 2021), a ima i tri trofeja na US Openu, sedam na Vimbldonu i 10 na Australijan openu.

Grend slemovi su drugačiji turniri, na neki način drugačiji sport, pošto igramo na tri dobijena seta, igramo na najvažnijim turnirima sveta. Iskustvo je na mojoj strani – rekao je 36-godišnji teniser i dodao da učešće na svakom grend slem turniru smatra poklonom.

Osim Đokovića mnogi za favorita smatraju prvog tenisera sveta Španca Karlosa Alkaraza, koji je ove sezone na šljaci osvojio tri titule.

PROČITAJTE JOŠ:

BRAVO, OLGA Danilovićeva u glavnom žrebu Rolan Garosa!

DOK IGRAČI SLAVE, NEKO PAKUJE KOFERE Bajern osvojio novu titulu, istog dana direktori “dobili cveće”

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.