Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

SELEKTOR SAD: Moramo da naučimo FIBA pravila!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Selektor SAD - Stiv Ker (Foto: Beta/AP)

Selektor američke košarkaške reprezentacije Stiv Ker žali se da ga muče FIBA pravila pred Svetsko prvenstvo. Amerikanci su glavni favoriti za zlato na Svetskom prvenstvu, pokazali su to tokom priprema, pobedili su sa pola snage Portoriko, Sloveniju i Španiju.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na pobedu Dinama protiv AEK-a je 2.20. Utakmica u Zagrebu počinje u 20:00.


– Sve pripremne utakmice su bitne. Imamo mlad tim, nemamo mnogo iskustva u evropskoj košarci i pokušavamo da shvatimo kako sve funkcioniše, kako za igrače tako i za nas trenere. Moramo da nastavimo da učimo, pravila FIBA su drugačija i želimo da se osećamo komforno. Ako naš talenat dođe do izražaja i ako se tako budemo osećali, šanse za titulu su dobre – poručio je Ker.

On je kao igrač osvojio pet titula u NBA Ligi, dok je kao trener sa Golden Stejtom četiri puta bio šampion.

Lepo se zabavljam, uživam u takmičenju i u tome što treniram ove momke. U pitanju je sjajna grupa igrača, vole da čuju šta treneri imaju da kažu, takmičarski su nastrojeni i pametni. Svi mogu da asistiraju i košarka je zabavnija kada je protok lopte dobar – zaključio je Ker.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.