Budimo u kontaktu

ABA LIGA

SIMON O STRANCIMA: Razumem Partizan, pravi srpski igrač…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Simon o strancima u košarci (Foto: Starsport)

Prelazni rok u Evropi je u punom jeku. Crvena zvezda je dovela već devet pojačanja, dok je Partizan bar za sada dosta tiši. Za portal “Crokošarka” govorio je nekadašnji reprezentativac Hrvatske i sada član Cedevita juniora – Krunoslav Simon.


KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Karabag i Rakov igraju od 18.00, a kvota naše kladionice na pobedu domaćina je 2.05.


On je govorio o ulaganjima koje država Srbija daje košarkaškim klubovima Crvena zvezda i Partizan. Posebno su ga oduševili crno-beli.

Ne bih se pravio previše pametan, ali mislim da je tamo politika puno uključenija u sport i automatski oni raspolažu s enormno velikim budžetima za naše pojmove. Partizanu treba skinuti kapu, oni su ove sezone zaradili samo od prodaje karata oko četiri ili pet miliona evra. To su iznosi za košaku koji su nezamislivi, ne ozbiljni, već nezamislivi. Do pre dve godine, to je bila avangarda, nemoguće i ja skidam kapu na tome. Ja bih voleo da imam takav klub u Zagreb, voleo bih imati 20.000 navijača i Evroligu u Zagreb, ne kažem sada na koji način to funkcioniše i “da li je pije vodu”, kažem iz perspektive navijača – rekao je Simon.

Druga tema bili su stranci u košarci. U redovima večitih rivala ih je mnogo.

Ne bi mi bilo ključno da su mi domaći igrači u rosteru, kao navijač bih voleo, ali mi to ne bi bilo ključno. Treba razumeti i Partizan, jer pravi srpski igrač verovatno je duplo skuplji od Pantera i Lesora. Oni su biznismeni, tu nema emocije. Danas sport nije emocija već biznis – ovaj košta dva miliona, ovaj tri… Gde ima novca ima i interesa, pre dok nije bilo novca i interneta igralo se drugačije, ali to su neka romantična vremena. Svi krenemo da igramo sport iz ljubavi prema sportu, ne zbog novca. Na kraju dana ti ljudi imaju svoje računice i znaju šta rade – rekao je Simon.

3 Komentara

3 Comments

  1. Sloba

    02.08.2023. at 18:26

    Zaradili ali nista ne plaćaju😂😂

    • Chicha

      03.08.2023. at 00:38

      Reče navijač uppr kluba 16m evra duga preko noći nestade.

  2. Hdhd

    02.08.2023. at 19:09

    Vazi druze sto su toliko zaradili.Gde je zakup Arene svakim mec?Pa tu je skoro na broj meceva otislo 1 milion evra.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.