Budimo u kontaktu

ATP

ŠTA DONOSI ODLUKA ATP-A Đoković pada na treće mesto, Serene Vilijams i Rodžera Federera neće biti na listi

Darko Noveski

Objavljeno

,

Rodžer Federer gubi sve poene (Foto: Beta/AP)

Odluka ATP-a da kazni Vimbldon tako što se na tom turniru neće računati i osvajati poeni pogodila je najbolje igrače sveta. To će na svojoj koži najbolje da oseti Novak Đoković, ali ne samo on.


EVROLIGA Od 19 časova Real Madrid igra protiv Anadolu Efesa. Kvota na pobedu “kraljeva” u kladionici MaxBet je 1.90.


Odluka da ruski i beloruski tenisri ne mogu da igraju u Londonu napravila je pravi haos u tenisu. Teniseri su se pobunili protiv takve odluke, a Asocijacija teniskih profesionalaca ATP je podržala svoje članove i odlučila da kazni Vimbldon tako što to takmičenje neće davati poene za rang listu. Tako će Novak Đoković da izgubi 2.000 poena i neće moći da ih vrati.

Srbin će pred Vimbldon da umesto prvi bude tek treći teniser planete, naravno ako se u međuvremenu nešto ne promeni. Ipak, nije samo Đoković gubitnik. Najveći gubitnici biće Serena Vilijams i Rodžer Federer.

Legendarna šampionka i legendarni šampion izgubiće sve bodove koje imaju i nestaće sa ATP liste. Pre godinu dana Serena je ispala u prvom kolu, kada je proklizala po travi i kod rezultata 3:3 predala meč Aleksandri Sasnovič. Od tada se više nije vraćala na teren. Rodžer je bio uspešniji, došao je do četvrtfinala grend slema u Londonu, ali je tu izgubio od Huberta Hurkača. Ni on posle toga više nije igrao.

Kada se Vilijamsovoj i Federeru oduzme ovaj poslednji kontigent bodova pred početak Vimbldona, oboje će pasti na nulu i ostaće bez plasmana na svetskim listama. Do sada nije poznato hoće li Serena Vilijams da igra na Vimbldonu, dok je Rodžer Federer najavio povratak na teren.

TRKA JE STARTOVALA Krilni napadač bira Zvezda ili Španija…

SRBINA SLAVE U AUSTRALIJI Prijović odveo Vestern u veliko finale (VIDEO)

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.