Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PREPOROD SA DUDIĆEM Sarajlija pokrenuo kragujevačku mašinu

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Feđa Dudić, trener Radničkog 1923 / Foto: Starsport
Svaka promena trenera u jeku sezone predstavlja “mač sa dve oštrice”, ali je u slučaju Radničkog 1923 donela preporod u igri i niz dobrih rezultata. Dolaskom Feđe Dudića na kormilo “crvenih” ekipa se trgla iz letargije i konačno zaigrala po ukusu navijača.

LIGA EVROPE: Ajaks i Brajton igraju od 18.45, a kvota kladionice MaxBet na tip 4+ je 2.05.


Radnički 1923 je u poslednjih šest kola ostvario četiri pobede, a doživeo je poraze samo od Crvene zvezde i Partizana. U međuvremenu ostvaren je i plasman u osminu finala Kupa posle pobede nad BASK-om. Forsira se napadačka igra, čemu svedoči i 19 postignutih golova od kako je Dudić preuzeo tim.

Takve efikasnosti ne bi se postidele ni ekipe iz onih najjačih evropskih liga. Moja filozofija fudbala je igra na gol više. Ekipa može još mnogo da napreduje, pogotovu u delu igranja u visokom intenzitetu, što se nadam da ćemo postići već posle prvih zajedničkih priprema tokom zimske pauze. Ostao je žal zbog ubedljivog poraza od Partizana, koji nikako nije odslikao odnos igre na terenu. To je kasnije potvrdio i kolega Igor Duljaj, iznevši pohvale na naš račun, što znači da smo kadri da se upustimo u borbu i sa najboljim timovima lige – rekao je Feđa Dudić, pored ostalog, za Sportski žurnal.

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca (Foto: Starsport)

Zanimljivo da su Kragujevčani tri od četiri poslednje prvenstvene pobede ostvarili na gostovanjima. Sa celim plenom vratili su se iz Pančeva, Kruševca i Subotice, dok su svoje navijače obradovali i trijumfom na “Čika Dači” u duelu protiv Mladosti iz Lučana.

ŠANSA MLADIM SNAGAMA

Pored iskusnijih igrača koji predstavljaju kičmu ovog tima, Dudić značajnu šansu daje i nekolicini iz mlađe garde. Najviše prostora za igru dobijaju devetnaestogodišnjaci Gluščević, Adžić i Miličić, kao i godinu dana stariji Tomović, dok sve češće na terenu mogu da se vide Aleksić i Bukumira, tek punoletni prvotimci “crvenih”. Navijači su zadovoljni, ali veruju da je to samo početak i da ovaj tim ima kvalitet za mesto u plej-of zoni.

Priliku da napravi još jedan korak ka gornjem delu tabele, fudbaleri Radničkog imaju u subotu kada će na svom stadionu da dočekaju Voždovac.

2 Komentara

2 Comments

  1. Erdoglija

    09.11.2023. at 11:36

    Nikada nismo imali ovako perspektivnu ekipu. Igramo sjajno napadacki, ali nam odbrana stuca ponekad. Protiv slabijih ekipa to nije problem jer njima jako lako damo nekoliko golova.
    Dovedeni su nepoznati, ali stranci zeljni dokazivanja koji igraju maltene bez greske, a nivo zalaganja im je kao da su odrasli na jugu Čika Dače. Konačno smo i u situaciji da u Kupu napravimo nesto. Samo napred Feđa, do plej ofa i borbe za finale kupa! To ovom gradu mnogo znači.
    Radnički i ništa više!

    • Aleksandar

      09.11.2023. at 13:59

      Srecno i treba nam sto vsie jakih klubova. Da budu jaki i Radnicki Kragujevac i Nis i Napredak itd! Kazem to kao Zvezdin navijac! Nema jake lige bez jakih makar 4-5 klubova!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.