Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

SVE SVALJUJU NA NOVAKA Oko 20 nevakcinisanih tenisera ušlo u Australiju, a zbog ove slike maltretiraju najboljeg tenisera planete (FOTO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Novak Đoković je u pritvoru do ponedeljka (Foto: Beta/AP)

Ponedeljak je dan “D” za Novaka Đokovića kada će sud da odluči može li ili ne da ostane u Australiji i bori se za svoj 21. gren slem u karijeri. Do tada mediji širom sveta bruje o Novakovom slučaju.


NEMAČKA Bajern u petak od 20.30 dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha, a kvota na keca u kladionici MaxBet je 1.38.


Deluje da Australijanci polako peru ruke. U javnost je isplivao podatak da je oko 20 tenisera nevakcinisanih ušlo u Melburn. Domaći mediji se sada pravdaju greškom Novaka Đokovića, a ona je slika na Instagramu.

Navodno, haos je napravila fotografija najboljeg tenisera sveta na Instagramu na kojoj se Novak Đoković javio svojom navijačima sa aerodroma u Španiji na kojoj je napisao da kreće put Australije. Tu sliku videli su milioni ljudi. Ostali nevakcinisani teniseri su “tiho” bez pompe ušli u Australiju.

To je izazvalo političku buru u Australiji koja je poznata po rigoroznim merama u borbi protiv koronavirusa. Haos je nastao zbog činjenice kako neko ko nije vakcinisan može lako da uđe u njihovu zemlju u kojoj je vakcinacija stanovništva skoro pa obavezna.

Vlast u Australiji je shvatila da bi iživljavanjem nad najboljim sportistom sveta mogla da opravda svoje postupke i skupi poene pred skorašenje izbore u ovoj zemlji.

Sve je počelo još na španskom tlu. Problem nastaje kada Novak javno objavljuje svoju fotografiju sa aerodroma u Španiji, uz vest da je dobio medicinsko izuzeće i da se raduje nastupu na Australijan openu.

Inače, sama ta objava potvrđuje da Novak nije imao zadnje namere i da je samo iskoristio postojeće legalne opcije da uđe u Australiju. To, nažalost, očigledno nije bilo dovoljno vlastima Australije koje su Đokovića iskoristile kao “žrtveno jagnje” u međusobnim predizbornim igrama, na opšte zgražavanje većine sportske i svetske javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Dok se Novak nalazio na putu od Dubaija do Melburna u medijima u Australiji se podigla halabuka povodom činjenice da je nevakcinisanom Novaku dozvoljen ulazak u njihovu zemlju, dok tamošnje stanovništvo već dve godine živi pod veoma strogim antikovid merama, iako je u velikom procentu vakcinisano.

Da je tako govori to da se o slučaju Novak Đoković uglavnom izjašnjavaju političari. Od premijera Skota Morisona do ministarke sporta države Viktorija Džale Pulford. Velika prašina se podigla i sada nema nazad.

Kako sada javljaju mediji u Australiji, odluka o Novaku Đokoviću biće doneta u ponedeljak i nije isključeno da bude deportovan nazad u Španiju ili Srbiju. S druge strane najavljuje se da će država Australija da ponovo na proveru stavi 20 tenisera koji su na istu vizu na koju je Novak odbijen ušli u zemlju.

Australija se opasno obrukala, a Australijan open je od gren slema postao cirkus. Do odluke o Novaku Đokoviću ostalo je oko 48 sati.

OGLASIO SE HRVATSKI TENISER: Ovo niko nije zaslužio, posebno ne Novak

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.