Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

TO JE GLUPOST, NE IGRAMO SE RATA Sunarodnik Šaćirija i Džake kritikovao njihov skandalozni potez protiv Srbije: Stekao sam neprijatelje!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Skandalozna gestikulacija Granita Džake (Foto: Laurent Gillieron/Keystone via AP)

Nakon žreba za ovogodišnje Svetsko prvenstvo se ponovo obnovila tema u vezi dešavanja sa prethodnog. Fudbaleri Švajcarske su načinili određene gestove koji su zasmetali ne samo Srbima, već i tamošnjem Savezu i narodu.


Engleska: Na utakmicu Mančester junajted – Arsenal, naša kladionica nudi kvotu 2.60 i na “keca” i na “dvojku”. 


Sudbina je htela da se i na narednom Mundijalu u grupi sastanu Srbija i Švajcarska. Njihov susret na prethodnom nije bio tako slavan, pošto je bilo puno kontroverzi – od odluke sudije da ne dosudi faul na Aleksandru Mitroviću u kaznenom prostoru, do gestikulacije jednog od protivničkih fudbalera nakon postignutog gola (rukama formirao albanskog dvoglavog orla, što je svojevrsna provokacija).

Iako su on i još jedan njegov sunardonik bili glorifikovani na teritoriji tzv. Kosova, postoji i neko ko je otvoreno i oštro kritikovao njihove skandalozne poteze. U pitanju je Valon Behrami:

– Mrzim tu temu i dan danas, ovo je fudbal, ne politika. Takvom gestu nije mesto na terenu, to je glupost, ne igramo se rata. Mene su na Kosovu i Metohiji tada optužili da nisam učestvovao u tome. Srpski fudbaleri su moji prijatelji, rođeni su posle rata, zato se nadam da će na ovom Mundijalu da se igra samo fudbal i da se ignorišu ostale stvari – rekao je on za “Blik”.

Valon Behrami i Nemanja Matić u duelu na Svetskom prvenstvu u Rusiji (Foto: AP Photo/Antonio Calanni)

Nakon meča sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Rusiji je u hotelu došlo do tuče između saigrača. Toliko je tenzije bilo među njima:

– U hotelu je došlo do tuče posle meča sa Brazilom. Svi smo bili srećni zbog tog rezultata, igrači su sa porodicama bili hotelu, tu je bila i Lara, moja tadašnja devojka, sadašnja supruga, kao i roditelji. Tadašnji generalni sekretar ih je optužio da se nisu pozdravili i to me je teško pogodilo. Uvek smo se pridržavali pravila. Posle nekih njegovih izjava svi mi igrači sa dvojnim državljanstvom smo hteli da se povučemo iz reprezentacije. Ne znam za Šaćirija, ali znam za ostale, zauzeo sam se za svoje kolege i tako stekao više neprijatelja.

Osvrnuo se i na detinjstvo kada je napustio teritoriju Kosova i Metohije:

– Pamtim da smo otišli sa Kosova poslednjim autobusom kada sam imao četiri i po godine. Dva meseca sam plakao svake noći, nedostajali su mi baka i deka. Ja sam se prvo bavio atletikom, pa sam onda ušao u fudbal. Pamtim da je 1998. godine stiglo pismo da treba da budemo proterani iz Švajcarske i fudbal mi je tada mnogo pomogao. Otac kolege iz tima stao je na našu stranu i prikupljeni su potpisi da ostanemo – zaključio je Behrami.

PROČITAJTE JOŠ:

NEMA VIŠE ULAGANJA Zvezda ostaje sa dva napadača!

POSLE BAZELA Srpski golman koga je hteo Partizan preselio se u Mađarsku

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.