Budimo u kontaktu

KATAR 2022

UPLAŠENI I BEZ IDEJE Jeste Brazil mnogo bolji, ali ovo nije bila Piksijeva Srbija

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Rišarlison dao dva gola za Brazil (Foto: Starsport)

(Od specijalnog izveštača iz Dohe)

Poraz od Brazila. Ništa strašno i neočekivano. Za nas, znalo se i ranije, Svetsko prvenstvo u Kataru zapravo počinje od ponedeljka i meča sa Kamerunom.


EVROLIGA Valensija od 20.45 dočekuje Žalgiris, a kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 1.48.


Nejmar i kompanija bili su mnogo bolji. Mogli smo da primimo i duplo više od ova dva gola, posebno u drugom poluvremenu “orlovi” su delovali nemoćno. Osim golmana Vanje Milinkovića-Savića koji je i sprečio ubedljiviji poraz. I sve je to normalno.

BEZ HRABROSTI I SREDINE TERENA

Međutim, ovo nije bila Piksijeva Srbija. Ovo je bila, recimo, Tumbakovićeva Srbija.

Reče selektor Stojković uoči meča:

– Nije nas briga kako igra Brazil, već kako igra Srbija. Ne bojimo se nikoga. Sutra očekujem dobru Srbiju, koja će biti hrabra i napraviti dobar rezultat.

Nije problem što nije na kraju ispao dobar rezultat, već je problem što igra Srbije nije bil hrabra.

Nijedan šut u okvir gola za 90 minuta govori o tome kako je igrao naš nacionalni tim. Ukupno četiri puta upućena je lopta ka golmanu Alisonu. Slabo…

Tadić se se nije video (Foto: Starsport)

Sredina nije postojala. Nikako Tadić i Milinković-Savić nisu uspevali da zadrže loptu, naprave višak, povuku akciju. Učine nešto. Od njih se očekivala komanda: “Napred, za nama”! Kad je to izostalo, kad dva najbolja naša kreativca ništa nisu mogli da iskreiraju, onda je i jasno zašto je Mitrović bio odsečen, zašto u napadu nismo postojali. Ništa u takvoj situaciji nije mogao da promeni ni ulazak Vlahovića. I nije promenio, na kraju krajeva.

BOČNI IGRAČI – POSEBNA PRIČA

Naši bočni igrači su posebna priča. Dobro je Živković zatvarao pozadi, ali kad bi prešao polovinu i krenuo ka golu rivala nastajale bi muke. Ni dirblinga, ni pretrčavanja, samo dva pokušaja centrašuta i ništa više. U ostalim slučajevima je uglavnom vraćao loptu. Napadački uticaj je bio baš slab.

Isto se odnosi i na Mladenovića na levoj strani, pa čak i na njihove zamene, Lazovića i Radonjića. Od tih prodora i centaršuteva umnogome zavisi igra našeg tima, te lopte “hrane” Mitrovića, bez njih ni on ne može mnogo.

U paru defanzivnih vezista Lukić-Gudelj bolji utisak je ostavio član Torina. Bolji, ali ne i dobar. Opet, treba imati u vidu da se rat vodio sa brazilskim “aždajama”, što svakako u tolikoj meri nisu igrači Kameruna i Švajcarske.

Štoperski trio Veljković-Milenković-Pavlović bio je dobar. S druge strane, svi oni su imali i individualne greške. Jednostavno, protivnik je toliko moćan da te primorava na greške. Međutim, sva trojica su uglavnom dobro obavila zadatak.

Mučio se Pavlović u prvom poluvremenu, grešio u predaji lopte, zbog čega je, kako bi ispravio grešku, već u sedmom minutu i dobio žuti karton, ali je u drugih 45 minuta odigrao znatno bolje.

Opšti utisak – loš. Da može bolje – može. Da mora – mora. Videćemo da li će Srbija moći da pobedi Kameruni Švajcarfsku u preostala dva meča i plasira se u drugi krug. Da bi u tome uspela, mora da bude hrabra i krene u juriš.

Predaja nije opcija.

PREPORUČUJEMO:

ISKREN MITROVIĆ: Kad sam ovde, znači da sam zdrav! Idemo na pobedu protiv Kameruna!

FOTO-UBOD Izgubili smo na terenu, ali smo pobedili na tribinama! Naše žene su lepše (FOTO)

1 komentar

1 komentar

  1. Damir

    25.11.2022. at 14:17

    Sledeće utakmice igramo sa protivnicima koji su naš nivo i tu će mo se pokazati! Ne smeju se dozvoliti iznenađenja kao što su to uradili nemci i argentina!Momci će dati sve od sebe da sledeće utakmice dobijemo!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.