Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

ZVANIČNI SAJT KOŠARKAŠKE SELEKCIJE SAD OBJAVIO Ovo je naših 12 za Pariz! Imena da se SMRZNEŠ! (FOTO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Durent igra za SAD (Foto: Beta/AP)

Rival Srbije u “C” grupi na Olimpijskim igrama i prvi favorit za zlatnu medalju u Parizu, selekcija SAD, objavio je spisak od 12 igrača. Stiv Ker će u “grad svetlosti” da vodi najjači sastav.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota na pobedu Mančester sitija protiv Real Madrida u našoj kladionici je 1.70. Utakmica je na programu od 21:00. 


Zvanični sajt košarkaške selekcije SAD, usab.com, je objavio 12 imena. Na spisku Stiva Kera su Kevin Durent, Lebron Džejms, Stefon Kari, Džoel Embid, Kavaj Lenard, Devin Buker, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Bem Adebajo, Tajris Halibarton, Džru Holidej i Džejson Tejtum.

Imena da se “smrzneš”. Samo je potvrđeno da posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u SAD žele zlato. Podsetimo, Amerika će na startu Olimpijskih igara 28. jula u Lilu da igra baš protiv Srbije. Još jedan meč ove dve selekcije odigraće u Dubaiju na prijateljskom turniru. U grupi na OI sa SAD i Srbijom su još Južni Sudan i kvalifikant iz Portorika.

Čast mi je i zadovoljstvo da predstavim nacionalni tim SAD za Pariz. Zahvalan sam ovim ljudima što su prihvatili poziv da predstavljaju SAD. Naša država je dom nekih od najboljih igrača na svetu i cenim veliko interesovanje mnogih da budu deo ovog spiska. Odluke nisu bile lake, ali bilo je zadovoljstvo biti deo tima koji bira 12 igrača koji će braniti boje SAD – navodi Grent Hil, direktor reprezentacije.

Selekcija SAD za OI (Foto: USAB.com)

Izjavu je dao i sam selektor Stiv Ker:

Moj stručni štab i ja smo počastvovani što ćemo voditi ovu neverovatnu grupu momaka u pohodu ka zlatu u Parizu. Planiramo da predstavljamo američku košarku najbolje moguće i nadamo se da ćemo našu zemlju učiniti ponosnom – poručio je Stiv Ker.

Kada je reč o Srbiji još uvek se ne zna ko će da igra u Partizu. Javio se Vasa Micić i rekao da je spreman da ovog leta igra za reprezentaciju. Ipak, cela nacija čeka odluku Nikole Jokića.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.