Budimo u kontaktu

EVROLIGA

USPEŠAN POČETAK IVANOVIĆA Zvezda bila na ivici ambisa, pa preokrenula! Nedović je junak crveno-belih (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Neverovatna je utakmica bila viđena u Beogradu! Srpski predstavnik je vodio ubedljivo, ispustio je prednost, pa ga je ponovo vratio u samoj završnici! Sve u svemu, izuzetno dramatična završnica!


SVETSKO PRVENSTVO Cela je nacija reprezentacija. Svi verujemo da će “orlovi” da budu šampioni sveta. Kvota u kladionici MaxBet je 130


Kakva pobeda! Crvena zvezda je umalo izgubila dobijenu svoju utakmicu osmog kola Evrolige. Na poluvremenu je vodila sa 15 poena razlike, da bi kasnije dozvolila Asvelu da se vrati i preokrene. Delovalo je da je sve bilo gotovo, ali da ne bude postarao se Nemanja Nedović koji je preuzeo odgovornost, te je uzastopnim pogocima vratio svoj tim u igru, a na sedam sekundi do kraja je postigao i pobedonosni koš. Na kraju je bilo 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14)!

Što se tiče toka meča, na parketu je bilo veoma turbulentno i dogodilo se mnogo toga. Zvezda je od samog početka nametnula svoj ritam i zaustavila je pristup sopstvenom košu, pa su gosti bili prinuđeni da pokušavaju da učine nešto više sa distance. U tom segmentu se nisu proslavili, pa nije čudno što su u prvih 20 minuta susreta postigli samo 23 poena!

U međuvremenu, crveno-beli su postepeno gradili prednost koja je u jednom trenutku iznosila i plus 15! U tim momentima je delovalo da je sve gotovo i da Francuzi neće da uspeju da se vrate. Izgledali su potučeno, nemoćno i sve je išlo naruku domaćinu koji, da je iskoristio još neke prilike, možda i ubedljivije vodio na poluvremenu.

Onda se dogodio potpuni potop u igri Zvezde. Njeni igrači su posle velikog odmora izgledali mnogo drugačije – bez energije, ideje… Naravno, na ovo je uticala agresivnost Asvela, koji je skroz promenio pristup i strategiju. Naime, trener Ti Džej Parker je na teren poslao izrazito nisku petorku koja je zadavala mnogo muka Beograđanima. Takođe, postala je efikasnija u napadu, pogodila je svoje prve trojke na utakmici i sve je postalo lakše za njegove izabranike.

Vrlo brzo su Francuzi smanjili zaostatak, izjednačili, a kasnije i poveli. Do svog prvog vođstva su stigli na oko četiri minuta do kraja treće četvrtine. I ne samo to, već su je i dodatno povećali, te u jednom trenutku stekli i plus sedam.

Onda se dogodio možda i ključan momenat na utakmici. Jedna od glavnih uzdanica gostiju, Retin Obasoan, na nepromišljen način je dobio tehničku grešku. Imajući u vidu da je pre toga imao i nesportsku, za njega je to samim tim značilo i isključenje sa meča.

Odmah potom je Ben Bentil pogodio trojku koja je dala nadu i energiju Crvenoj zvezdi da može da se vrati. Posle toga je Nemanja Nedović uglavnom iz igre “jedan na jedan” donosio poene domaćima, a na kraju i trijumf.

Crvena zvezda – Asvel 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14)

Dvorana: “Aleksandar Nikolić”; Gledalaca: TBA; Sudije: Garsija, Kovalski, Caruča

Crvena zvezda: Holand 2, Vildoza 12, Mitrović 8 (8sk), Lazić, Martin, Dobrić 5, Ivanović 16, Nedović 11, Marković, Kuzmić 4, Petrušev 6, Bentil 7 (5sk). Trener: Duško Ivanović

Asvel: Polajt, Nua 8 (5sk), Kaudi 14 (5sk), Dio (4as), Tajus (4sk), Risaše 3, Fal 8 (5sk), Lajti 16, Obasoan 13, Džekson-Kartrajt 5, Pons. Trener: Ti Džej Parker

1 komentar

1 komentar

  1. KRISTOF KRISTOFERSON

    17.11.2022. at 21:55

    BRAVO DUŠKOO, BRAVO ZVEZDOO, BRAVO NEBOJŠA!!!
    ISKRENO ,NISAM OČEKIVAO VEĆ SAD, PRVU POBEDU,ALI JE OČIGLEDNO DOŠLA PSIHOLOŠKOM PRIPREMOM I AUTORITETOM DUŠKA IVANOVIĆA I SAMOM PROMENOM TRENERA, KAO TAKVOM! NARAVNO SAMO ZBOG KRATKOĆE VREMENA ,GDE SLEDE UTAKMICE NA SVAKI DRUGI DAN,BIĆE OČEKIVANIH OSCILACIJA I GUBLJENJA UTAKMICA KOJE ĆE SE KASNIJE DOBIJATI PO INERCIJI! SLEDI CIBONA, KOJA ĆE SE DOBITI, ALI SVAKAKO NE LAKO, KAKO BI SE DOBILA RUTINSKI ,DA JE DUŠKO TU OD POČETKA I DA JE ON BIRAO PO SVOJOJ MERI EKIPU!!! ONDA SLEDI ALBA TAMO ,ŠTO MOŽE U NEKU RUKU DA BUDE LAKŠE NEGO SKOCKANI MAKABI OVDE U PIONIRU! A POTOM PARTIZAN! BIĆE TO VEROVATNO POSLEDNJA PARTIZANSKA PRILIKA DA NAS DOBIJU.SVE POSLE TOGA BIĆE MNOGO VIŠE ZVEZDINA PRIČA PONOVO!
    HOLAND??? MARTIN??? LAZIĆ??? TO SU LJUDI S KOJIMA DUŠKO MORA BRZO DA ISKRISTALIŠE PRIČU ZA DAA ILI DEF.NEEE!!! AKO USPE DA IH NAŠPANUJE I OD NJIH DOBIJE ONO ŠTO MU TREBA I ŠTO SE OD NJIH OČEKIVALO, OK, AKO NEEE, ONDA NETREBA IMATI ILUZIJA I RAZLAZ I MUDRA ZAMENA NJIH TROJICE MOGLA BI BITI KLJUČ ZVEZDE I SVIH EVENTUALNIH USPEHA OVE SEZONE! AKO TREBA DA IH ZAMENI, ZNAM DA DUŠKO VEĆ ZNAA KOGA BI DOVEO POD SVOJE OKRILJE I DOBIO TAJ NEOPHODNI KVALITET!!! AJMO DULEE, AJMO NEBOOO, AJMO ZVEZDOOO, VREME JE DA GAZIMOOO TAPALOVIĆEE!!! EVO KALINA JE VEĆ NA PUTU ZA KUĆI MOŽDA VEĆ U JANUARUUU!!!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.