Budimo u kontaktu

EVROLIGA

VASILIJE MICIĆ UTIŠAO CRVENO-BELU ARENU! Pogledajte neverovatan pogodak za pobedu u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Vasilije Micić (Euroleague Basketball via Getty Images)

Kakvo otvaranje fajnal fora! Efes je pogotkom Micića u poslednjoj sekundi savladao Olimpijakos sa 77:74 i tako obezbedio plasman u finale.


KVALIFIKACIJE ZA ROLAN GAROS: U petak od 10 igraju Marino – Mendez, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Marino 1.30. 


Nije aktuelni šampion Evrope ušao u ovaj duel kako je želeo. Micić i Larkin bili su ispod svog nivoa, što je raspoloženi Fol znao da kazni i donese svom timu vođstvo od 12:5. Centar turskog tima, Brajant Danston, pogurao je svoju ekipu da napravi seriju 13:2 i tako dođe do prednosti (18:14). Efes je dodao gas u nastavku, te četvrtinu finiširao serijom 7:0 za konačnih 21:18 posle prvih deset minuta igre.

Drugu deonicu obeležile su mini-serije. “Upalili su motore” na jednoj strani Mekisik i Martin, a na drugoj Larkin, što je rezultovalo vođstvom Olimpijakosa na poluvremenu – 43:42.

Jorgos Printezis (Foto: Euroleague via Getty images)

Namestili su izabranici Ergina Atamana nišanske sprave u trećoj deonici, te relativno lako stekli dvocifrenu prednost (59:48). Sjajnim sekvencama Dorsija i Vezenkova, grčki tim uspeva da spusti zaostatak na dva poseda (62:56). Crveno-beli iz Pireja na krilima navijača uspeli su da istope prednost Efesa i pred poslednjih deset minuta uđu sa samo tri poena minusa (66:63).

Egal utakmicu gledali smo i u poslednjem kvartalu. Ekipa Jorgosa Barcokasa nije dozvoljavala Efesu da stvori prednost veću od tri poena. Dva minuta pre kraja Micić je propustio odličnu priliku da poveća prednost svog tima, ali promašaji sa linije za slobodna bacanja, a zatim i trojke uneli su dodatnu nervozu u tim iz Istanbula. Grčki tim kaznio je promašaje rivala i pred poslednjih 19.5 sekundi ušao sa nerešenim rezultatom (74:74). Tačku na meč stavio je Vasilije Micić pogotkom za tri poena u poslednjoj sekundi – 77:74.

 


OLIMPIJAKOS –  ANADOLU EFES 74:77 (21:18, 22:24, 20:24, 11:11)

Dvorana: Štark arena

OLIMPIJAKOS: Volkap 5, Ejsi, Dorsi 11, Larencakis, Fal 7, Slukas 11, Martin 11, Vezenkov 5, Printezis 2, Papanikolau 10, Žan-Šarl, Mekisik 12.

ANADOLU EFES: Larkin 21, Bobua, Singlton 5, Brajant 16, Gazi, Moerman, Tanker, Plajs 8, Micić 15, Anderson, Petrušev, Danston 12.


PROČITAJTE JOŠ:

ŽREB ZA ROLAN GAROS Đoković na startu protiv Japanca, na Nadala može pre polufinala!

REAKCIJE NA ŽREB KUPA Kralj: Gosti smo, ali sam veliki optimista i nadam se trofeju! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.