Budimo u kontaktu

EVROKUP

Đurović o porazu Partizana: Sudije htele da pomognu crno-belima u završnici, Aleksin potez odlučio utakmicu

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Idealna prilika za plasman u Evroligu je propuštena debaklom protiv Burse. Crno-bele u elitu može da vrati samo osvajanje ABA lige ili specijalna pozivnica (umesto ruskih klubova ili usled proširenja takmičenja).


EVROLIGA: Kvota na pobedu Olimpijakosa protiv Monaka u MaxBet kladionici je 1.30.


Proslavljeni srpski trener, Vlade Đurović, u razgovoru za Novosti otkrio je u kome vidi krivca za poraz “parnog valjka”. Kako navodi, čak su i sudije na neki način htele da pomognu crno-belima, ali ni to nije bilo dovoljno.

– Željko je pokazao veličinu time što je odgovornost preuzeo na sebe, želeći tako da stane u zaštitu igrača, međutim ona nije njegova. Partizan je za tri šutirao 11/36, dok je Bursa pogodila dva šuta više na deset pokušaja manje. Pritom, gosti su imali deset asistencija više (24 naspram 14), što pokazuje da su plejmejkeri crno-belih bili ispod svakog nivoa. Još kada Panter i Ledej, kao dva najvažnija igrača, zajedno pogode sedam šuteva iz 28 pokušaja, šta trener tu može da uradi.

Iskusni stručnjak ključni trenutak vidi u promašenom zakucavanju Avramovića.

– Čemu nervoza u onakvom ambijentu, pogotovo u trenucima kada su praktično imali dobijenu utakmicu. To je jasan pokazatelj da kao tim nemaju samopouzdanje. Ako ti pred 20.000 ljudi ne možeš da pobediš, onda tu nešto jasno ne štima. Avramović možda jeste odigrao poenterski dobro, pogodio neke važne šuteve, ali je njegovo promašeno zakucavanje odlučilo utakmicu, iako mnogi apostrofiraju Madarov faul u napadu kao ključni. Da je to lagano položio otišlo bi se na plus sedam minut pre kraja i to bi bilo to. Velika tragedija za koju igrači moraju da preuzmu odgovornost.

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Prednost pred početak plej-ofa ABA lige daje Zvezdi.

– Dobra prilika se propustila, i za titulu i za dodatnu zaradu. Čak je i govor tela sudija u završnici pokazao da su i one htele da pomognu Partizanu da pobedi, međutim, jednostavno nisu mogle posle onakvih gluposti. Znaju svi da niko u Evroligi i Evrokupu nema onakvu atmosferu i snagu da privuče onoliko navijača. Razumljivo je da je Željko bio utučen i rekao kako je godinu dana rada otišlo niz vodu. Nije on došao da bi bio drugi, već kako bi se obezbedio plasman u Evroligu. Ovako im ostaje plej-of ABA lige, a tu je Zvezda u prednosti u eventualnom finalu. Ako nisu mogli da pobede pred 20.000 svojih pristalica, kako će u “Pioniru” pred 8.000 protivničkih. Ukoliko dotle uopšte i dođu – zaključio je Đurović u razgovoru za Novosti.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAVRŠENO LICENCIRANJE! Poznat status srpskih klubova u UEFA takmičenjima

Gabrijel poručio Lakazetu: Ako ti se igra Liga šampiona, idi u Partizan!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.