Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

ŽREB ZA EP Odbojkašice igraju u Belgiji, a odbojkaši u Italiji

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Srpske odbojkašice su šampionke sveta (Foto: FIVB)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće naredne godine na Evropskom prvenstvu u Grupi A u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, odlučeno je žrebom u Napulju. Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica igraće se od 15. avgusta do 3. septembra 2023. godine u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.


NBA: Od 1 sat iza ponoći igraju Šarlot – Indijana, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.75. 


U Grupi B u Veroni, Monci i Torinu igraće domaćin Italija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Švajcarska.

Takmičenje u Grupi C održaće se u Dizeldorfu, a osim domaće selekcije Nemačke igraće još Azerbejdžan, Turska, Češka, Švedska i Grčka. U Grupi D u Talinu igraće domaćin Estonija, Finska, Holandija, Francuska, Slovačka i Španija.

Srpske odbojkašice su prošle godine osvojile srebro na EP u Beogradu, a nedavno su drugi put uzastopno osvojile svetsku titulu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Reprezentacija Srbije igraće u Grupi A u Rimu, Peruđi i Ankoni protiv domaćina Italije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Estonije.

U Grupi B u Varni igraće domaćin Bugarska, Finska, Slovenija, Ukrajina, Hrvatska i Španija. U Grupi C u Skoplju su domaćin Severna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Holandija, Češka, Danska.

U Tel Avivu igraće se utakmice u Grupi D, a uz domaćina Izrael igraće Rumunija, Francuska, Turska, Portugalija i Grčka.

Na oba evropska prvenstva plasman u osminu finala obezbediće po četiri ekipe iz svake grupe, a zatim slede četvrtfinala, polufinala, utakmice za treće mesto i finala.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKAV NESREĆNIK! Bio deo reprezentacije na sedam velikih takmičenja i nije igrao ni minut!

Đoković prokomentarisao odluku da može da igra u Australiji: Osetio sam olakšanje

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.