Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Zvezda prosula pobedu u Kaunasu! Žalgiris slavio posle produžetka

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Nikola Ivanović i Džoš Nibo (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Crveno-beli poraženi su u Litvaniji posle produžetka. Košarkaši Žalgirisa savladali su Crvenu zvezdu u odloženom meču 21. kola Evrolige sa 103:98.


Naša kladionica nudi kvotu 1.92 da će na meču Indijana – Detroit biti ubačeno više od 233 poena.


Bolje je domaći tim otvorio duel u Kaunasu (9:2), što je primoralo Dejana Radonjića da posle četiri minuta igre zatraži prvi taj-aut. Serijom 5:0 Dobrića, crveno-beli su se rezultatski vratili u meč – 11:7. Raspoloženi Džoš Nibo vodio je Žalgiris do vođstva na kraju prve četvrtine – 23:14.

Iskoristili su izabranici Jurija Zdovca konfuziju u redovima crveno-belih i posle četiri minuta igre došli do laganih plus 12 (31:19). Pogotkom Ivanovića uz faul, dva i po minuta pre kraja poluvremena, Zvezda je uspela da se vrati na jednocifreni minus (35:28). Trojkom Ulanovasa, Žalgiris se odlepio na plus 12, pa je Radonjić bio primoran da zatraži još jedan tajm-aut. Poenima Lukošunasa “zeleni” su stigli do najvećih 15 poena prednosti (45:30), što je Davidovac u poslednjim sekundama uspeo da ublaži – 45:32.

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu pokazala jedno sasvim drugačije lice i za manje od četiri minuta istopila prednost domaćihi došla na samo minus četiri – 47:43. Poenima Dobrića i Davidovca, crveno-beli stigli su polovinom trećeg kvartala do izjednačenja – 54:54. Tim sa Malog Kalemegdana stigao je trojkama Markovića i Davidovca do vođstva 58:62, posle čega je usledio tajm-aut Zdovca. U potpunosti je ekipa iz Beograda preuzela kontrolu nad mečom i četvrtinu završila sa sedam poena prednosti (60:67).

Četvrta deonica počela je šuterskim obračunom za tri poena sa obe strane. Dobar ritam “zelenih” prekinuo je tajm-autom Radonjić pri rezultatu 67:70. Pogotkom Ulanovasa, Žalgiris je pet minuta pre kraja stigao na samo posed zaostatka (73:75). Nalet domaćih odbio je Dobrić, koji je trojkom vratio prednost crveno-belima – 75:78. Zakucavanjem Kalinića minut pre kraja, Zvezda je otišla na plus pet (80:85), posle čega je Zdovc zatražio tajm-aut. Promašio je Lekavičus zicer u finišu meča, čime je stavio Žalgiris u praktično nemoguću situaciju da dođe do trijumfa. Opustili su se malo crveno-beli, što su domaći za pola minuta kaznili trojkom Milaknisa, a zatim i Kevanoa u poslednjoj sekundi posle polovičnog učinka sa linije za slobodna bacanja. Obojici su te bile prve trojke na utakmici!

Otišlo se u produžetak…

Domaći tim bolje je pristupio od samog starta i na kraju zasluženo slavio -103:98.

ŽALGIRIS – CRVENA ZVEZDA 103:98 (23:14, 22:18, 15:35, 28:21 – 15:10)

ŽALGIRIS: Lekavičijus 17 (7 as), Nebo 16, Miniotas, Jankunas 13, Gifaj 6, Ulanovas 18, Blaževič 4, Lukosijunas 6, Milaknis 7, Kavano 12, Vebster 4.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 4, Volters 4 (7 as), Davidovac 18 (3-4 za dva, 3-4 za tri), Mitrović 9, Kalinić 12 (7 sk), Dobrić 21 (3-7 za tri), Simonović, Ivanović 5, Marković 14 (4-8 za tri), Vajt 11 (3-5 za tri), Kuzmić – (1 sk).

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.