Budimo u kontaktu

ABA LIGA

ABA LIGA Budućnost suvereno do bodova, Borac nemoćan u Ljubljani

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Marko Radonjić je jedini bio raspoložen među Čačanima (Foto: Beta / AP)

Još jedan dan u regionalnom takmičenju je iza nas. Favoriti su opravdali očekivanja i ostvarili pobede, dok se među poraženima našao i srpski klub.


ABA LIGA: Naša kladionica na igru H2 u utakmici između FMP-a i Mege u ponedeljak od 18.00 daje kvotu 1.90.


Posle pobede Partizana nad Cibonom u Zagrebu, bile su odigrane još dve utakmice prvog kola ABA lige, čime je upotpunjen bogat dan u regionalnom takmičenju. Prvo su se u Podgorici sastali Budućnost i Split, da bi odmah po završetku tog susreta svoje odigrali i Cedevita Olimpija i Borac.

U crnogorskoj prestonici nije bilo nimalo uzbuđenja, što jasno pokazuje i konačan rezultat – 94:59 za domaće (23:17, 23:24, 24:6, 24:12). Trebalo bi pomenuti da se hrvatski predstavnik dobro držao tokom prvog poluvremena, ali da je u drugom potpuno posustao i dozvolio svom protivniku da ga deklasira.

Najefikasniji u redovima pobednika je bio Kemeron Rejnolds sa 16 poena, Igor Drobnjak je imao 14, a Eron Vajt 13. Sa druge strane se istakao Šenon Šorter sa 16 poena, dok je Nikola Đogo na svom kontu imao 13.

Cedevita Olimpija je bez većih problema na svom terenu nadigrala čačanski Borac sa 98:81 (22:21, 29:18, 26:20, 21:22). Srpski predstavnik je jedno vreme pružao solidan otpor favorizovanom rivalu, ali nije dugo mogao da izdrži te je doživeo ubedljiv poraz.

Marko Radonjić je za goste ubacio 26 poena, uz čak sedam pogođenih trojki iz 11 pokušaja, čime je još jednom pokazao da se radi o vrsnom šuteru. Sa po 10 poena su učestvovali Radovan Đoković i Bojan Tomašević. Kod Ljubljančana su najbolji bili Jogi Ferel sa 17 poena i osam asistencija, odnosno Alen Omić sa 17 poena i osam skokova.

Poslednja utakmica prvog kola ABA lige će biti odigrana u ponedeljak od 18 časova kada će se u Železniku sastati FMP i Mega.

PROČITAJTE JOŠ:

POSEBNE ČESTITKE Obradović objasnio ko je bio ključ pobede Partizana: Njima pripadaju zasluge!

SUPERKUP GRČKE Radonjićev Panatinaikos nemoćan u finalu – Olimpijakos do prvog trofeja u sezoni!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.