Budimo u kontaktu

ABA LIGA

ABA liga se oglasila povodom “sporne” sudijske odluke u Stožicama! (VIDEO)

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Faul nad Mitrovićem (Foto: Printscreen/YouTube/ABA liga)

Košarkaška javnost u regionu se ne smiruje. Sudijska odluka u finišu polufinalnog duela između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde izazvala je burne reakcije na prostorima bivše Jugoslavije.


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na pobedu Liverpula protiv Sautemptona je 1.40. Meč počinje u 20:45.


Sudijska odluka da se Mitroviću priznaju poeni i dodeli slobodno bacanje u poslednjoj sekundi meča u Stožicama, podelila je javnost u regionu. Jedni smatraju da je to skandalozna greška sudija, drugi da je odluka dobra, a svoje viđenje iznela je i sama liga.

SAOPŠTENJE ABA LIGE:

ABA liga želi da informiše javnost da je odluka doneta od strane sudija bila ispravna i u punom skladu sa pravilima FIBA, koja su stupila na snagu 1. januara 2022. godine“.

Prema članu 8-4 pravilnika:

Sudija mora da donese odluku u konsultaciji sa IRS (sudijsko gledanje snimka) ako je moguće, ako se faul B igrača dogodio pre nego što se oglasila sirena za kraj prve četvrtine.”

Ako je sat pokazivao vreme 0.0 sekundi kada je napravljen faul, odbacuje se lična greška B igrača, a koš A igrača se ne računa. Prva četvrtina je završena. Pošto je sudija komunicirao IRS snimak, štoperica za pauzu se uključuje kako bi se merio interval između četvrtina.”

Ako je sat pokazivao više od 0.0 kada je došlo do faula, koš A igrača će se računati jer je sat zaustavljen u tom trenutku, a B igraču će biti dosuđen faul. A igrač dobija jedno slobodno bacanje. Tokom izvođenja bacanja igrači moraju da budu na mestima koja su određena pravilima. Sat pokazuje preostalo vreme. Meč se nastavlja posle poslednjeg slobodnog bacanja“.

Otuda, kako su sudije donele odluku da se faul dogodio kada je sat pokazivao da je bilo više od 0.0 sekundi, što je bilo evidentno, sudijska odluka koja se tiče šuta Luke Mitrovića je bila u skladu sa pravilima“, zaključuje se u saopštenju.

Naredni duel ova dva kluba će da odigraju 23. maja u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Bolji iz tog meča u finalu će snage da odmeri protiv Partizana ili Budućnosti, koji svoju utakmicu igraju dan ranije.

PROČITAJTE JOŠ:

PREOKRET! CSKA se uzda u A licencu i Beograd?

KONAČNO Odeđeni datumi majstorica polufinala plej-ofa ABA lige

5 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.