Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

AFRIČKI KUP NACIJA Burkina Faso sa igračem manje do polufinala (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Ture je bio opasan po gol Tunisa (Foto: Beta/AP)

Poznat je drugi polufinalista na Afričkom kupu nacija, to je selekcija Burkine Faso. “Pastuvi” su sa 1:0 pobedili Tunis 1:0 (1:0).


ENGLESKA Derbi u nedelju od 14.30 dočekuje Birmingem, a kvota na keca u kladionici MaxBet je 2.40.


Teško je bilo odrediti favorita na ovom meču odigranom u Garui. Prva šansa pripala je Tunižanima, ali je šut Kazrija odbranio golman Kofi. Burkina Faso je uzvratila u 40. minutu kada je Kuatara šutirao, ali je Ben Said odbranio.

U nadoknadi prvog poluvremena Burkina Faso je pogodio. Kuatara se oslobodio svog čuvara i dobro šutirao – 1:0. “Pastuvi” su pobedu mogli da overe u 51. minutu, ali je šut Turea odbranio Ben Said.

Tunis se rastrčao u 69. minutu kada je Al Malul pokušao iz slobodnog udarca, ali je Kofi loptu izbio u korner. U 78. minutu Tunižani su tražili faul posle pada Kazrija, ali je iz VAR sobe stigao signal da je sve bilo čisto.

Burkina Faso je u 83. minutu ostala bez isključenog Kuatare. Ipak, fudbaleri Tunisa to nisu znali da iskoriste i na kraju je ostalo 1:0 za “pastuve” koji su se plasirali u polufinale. Rival će da im bude bolji iz susreta Senegala i Ekvatorijalne Gvineje.

AKN – ČETVRTFINALE:

Kamerun – Gambija 2:0 (0:0)

(Ekambi 50, 57)

Tunis – Burkina Faso 0:1 (0:1)

(Kuatara 45+3)

Nedelja:

16.00 Egipat – Maroko
20.00 Senegal – Ekvatorijalna Gvineja

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.